Prijemni ispit 2008-e i tok upisa

Started by EddieH, 30-06-2008, 06:51:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lero

Nisam pratio celu temu ali, ako imate mogucnosti da upisete ove godine to i uradite.
Ne verujem u te price da ce neko da studira drugi faks godinu dana sa ambicijom da se prebaci, a cak i ako krene tako odustace posle par meseci. Na sve to gubite jednu godinu sigurno.
Potrudite se, dajte uslov, upisite sledecu na budzet i zavrsite u roku. Oduzicete se roditeljima visestruko (naravno ako postoje uslovi na pocetku).

A ti Manojlo bolje da ti napravis neku zurku nego sto tu zickas od brucosa buducih :)
A ja odo da ucim posto, sprema se ispit

manojlo88

Bas  o tome sam i ja pricao...

P.S. Ja pravim,ali ti ucis,tako da...:)

Bla_bla_blaaaa

Mislim da svi imamo iste savete.Ako vec imate uslova da upisete ove godine,a to zelite da studirate,upisite.
Ta jedna godina vam manje vise bude gubljenje vremena :roll:....Na drugom faxu nadjete novo drustvo,pa shvatite kako vam na tom faxu nista ne fali,pa mozda je bolje ovako,vise mi se farmacija i ne svidja...i tako odustanete od prebacivanja..Dakle,ako mislite da je to to,onda samo napred. :cvet

Znam,iz mog bivseg odeljenja 15-oro je konkurisalo za farm,a upisalo 6.Ostali su na pmf-u,tmf-u i bili su sigurni da ce ove god opet polagati...vidim nema nikog...navikli ljudi na nove uslove i to im je to...

PS kad vam je upis,prozivka?

__Zmajche

Buduce kolege, dobro nam dosli :)
Vidimo se na fakultetu i brucosijadama :)
Ne opterecujete se knjiga, to se sve nabavi u oktobru...:)
Ja sam slavila, moj brat je jedini imao maximum na prijemnom :) (i jedna devojka kojoj je bio priznat prijemni)

EddieH

Quote from: __Zmajche on 03-07-2008, 09:41:20
Buduce kolege, dobro nam dosli :)
Vidimo se na fakultetu i brucosijadama :)
Ne opterecujete se knjiga, to se sve nabavi u oktobru...:)
Ja sam slavila, moj brat je jedini imao maximum na prijemnom :) (i jedna devojka kojoj je bio priznat prijemni)

svaka cast tvom bratu  :pljes: :pljes: :pljes:

interesuje sta je potrebno od dokumentacije pri podnosenju zalbe na jedinstvenu lisu ?
ja sam siguran da imam 14.6 a oni mi napisali da imam 12.3  :djavo :batina
najverovatnije sutra idem da predam zalbu pa me zato interesuje sta trebam da predam i gde,dal se nesto placa ? i da li ja odmah tamo mogu da vidim svoj OZO

jelena89

bicu upisana na samofinansiranje.. moji insisitiraju i odlucili su .blah. i kompromis je da ostanem 4 meseca u francuskoj, umesto 6-7..

ana, imam par pitanja.. kad bih upisala hemiju, na pmf (novi sad), i ispolagala ispite koji su isti na farmaceutskom, da li bih onda sldece godine isla samo na predavanja iz predmeta koje nemamo na hemiji? a prijemni bih morala da polazem svakako, sem ako ne dam sve ispite na hemiji, ne? ana, ja sam isto tako nesto odlucila, ali jos ne znam sta ce biti..

ArUeNaWiThRa

EddieH:
ja sam prosle god kao htela da vidim svoj ozo i to uzlozila zalbu isto mi 2 poena bilo manje nego sto sam mislila (msilim bila sam ja upala na budzet,ali sam bila 7iznad ccrte,pa reko da se osiguram:))
i odes tamo,a sad se ne secam tacno gde,pitas portira. i kao napises na listu obicnom recima dekanu da ulazes zalbu i zasto zelis da ulozis zalbu. ali ne dobijes nikada da vidis ozo. nego oni uzmu sami valjda i provere i onda vidis ako se sta promenilo. a u mom slucaju se nista nije. ali retko oni grese kod tih bodova da ti kazem pravo. to su nam i prosle god rekli oni oji su polagali pre  nas... al ono vredi, ulozi zalbu pa nek provere jos jednom.mozda su stvarno zabrljali nesto...

tasha_90

ljudi i ja ostajem na farmaciji!
:~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~
Jos jednom moram da se zahvalim svima na forumu koji su bili od pomoci pri ovom upisu!!!
Posebno hvala nekolicini koja je dala sve od sebe da mi objasni zasto je ovo pravi izbor, jer mi je jasno da bih napravila fatalnu gresku da sam odlucila drugacije!!!
Hvalaaaaaa!!!

:cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet :cvet

a sad mi treba nekoliko konkretnih odgovora od nekoga ko je prvu godinu bio na samofinansiranju ili je idalje... ima li takvih? :cvet

mihajilo

Ja vise ne znam sta da radim.
Mislio poljoprivredni,al tamo kad sam video da je vise od imalo 60 bodova na prijemnom,a pola od njih su dobri ucenici iz srednje cak neki imaju proseke po 2.5.Ne znam na koju foru su imali max bodova.U stvari znam,uzimali su biologiju i sociologiju a to je izgleda bilo toliko lako da su i neki debili imali 60.Neki su i prepisivali.
A ja budala uzeo hemiju da radim,a hemija nije nimalo laksa od one na farmaciji.I tako sad cekam ponedeljak da vidim ocu uspeti na ovaj moj smer,jer drugi neki nebih voleo.

E sad to sto Ana govori za pmf.Jel ti mislis na hemijski,pa onda posle jedne god opet na farm.Ja bi na hemijskom upisao mozda samo za biohemicara,a ne znam dal bi upao sa ovih mojih 58 bodova.Video sam da je ostalo jos 14 mesta na tom smeru,al verovatno ce se dosta njih sa farm prebaciti tamo.

Dal bi mogao ja da upadnem na budzet na TMF sa mojih 58 bodova?Kako je bilo prosle godine?Jel ima dosta mesta?

tasha_90

Quote from: mihajilo on 03-07-2008, 11:08:42
Ja vise ne znam sta da radim.
Mislio poljoprivredni,al tamo kad sam video da je vise od imalo 60 bodova na prijemnom,a pola od njih su dobri ucenici iz srednje cak neki imaju proseke po 2.5.Ne znam na koju foru su imali max bodova.U stvari znam,uzimali su biologiju i sociologiju a to je izgleda bilo toliko lako da su i neki debili imali 60.Neki su i prepisivali.
A ja budala uzeo hemiju da radim,a hemija nije nimalo laksa od one na farmaciji.I tako sad cekam ponedeljak da vidim ocu uspeti na ovaj moj smer,jer drugi neki nebih voleo.

E sad to sto Ana govori za pmf.Jel ti mislis na hemijski,pa onda posle jedne god opet na farm.Ja bi na hemijskom upisao mozda samo za biohemicara,a ne znam dal bi upao sa ovih mojih 58 bodova.Video sam da je ostalo jos 14 mesta na tom smeru,al verovatno ce se dosta njih sa farm prebaciti tamo.

Dal bi mogao ja da upadnem na budzet na TMF sa mojih 58 bodova?Kako je bilo prosle godine?Jel ima dosta mesta?
sad ces se verovatno zacuditi, ali ovo sto cu ti reci je stvarno istina...
na hemijskom popunjavaju mesta po principu: ko prvi do saltera za prijavu, taj upada... dakle, nacrtaj se ujutru u 6 i cekaj da u 11 pocne prijavljivanje i upao si sigurno!!! dakle, bodovi se ne racunaju!!!

Ljube

Cao, cestitam svim upisanim na budzet...Ja sam na samofinansirajuci, 14 mesta ispod crte..ali upisacu farmceutsko inzenjerstvo na tmf, ne daje mi se 130000, a i mozda je ovako i bolje...jako sam se puno spremao i na kraju nisam uspeo pa je mozda to neka visa sila...a video sam ispite na tmf i svidjaju mi se tako  da se nadam da nisam pogresio...Cuo sam da kada se zavrsi i ovaj fax da sam na konju, tako da...videcemo...Hvala svima na potrebnim informacijama...pozzzz  :happy:  :Z :cvet :>

mihajilo

sad ces se verovatno zacuditi, ali ovo sto cu ti reci je stvarno istina...
na hemijskom popunjavaju mesta po principu: ko prvi do saltera za prijavu, taj upada... dakle, nacrtaj se ujutru u 6 i cekaj da u 11 pocne prijavljivanje i upao si sigurno!!! dakle, bodovi se ne racunaju!!!

Sta bre???Dal je moguce?
Auuuuu sta je ovo....stvarno se raspada ova nasa drzava,pocevsi od obrazovanja.
A kad se prijavljuje,koji dan je prijava za nas sa drugih fakulteta?

Ljube,pricaj sta znas o TMF-u.Koliko bodova treba i zasto si na konju ako zavrsis?Gde moze da se radi sa tim faxom,nije kod nas bas razvijena industrija lekova...

Ljube

pa samo mi se pomnoze bodovi iz hemije i upadam sigurno na budzet posto se manje ljudi prijavilo nego sto primaju na budzet...a svakako je dobar fax, nego je samo potcenjen  i ljudi imaju predrasude zato sto treba samo 50 bodova za budzet...ja cu uzeti smer farmaceutsko inzenjerstvo i cuo sam od onih koji su zavrsili da su dobijali odlicne ponude za posao cak i pre nego sto su zavrsili fax...a blize je cenrtu..mislim ja sam se jos pre mesec dana dvoumio da li da uopste polazem na farmaciji, ali rekoh kada sam se vec toliko spremao bar da pokusam i nisam uspeo i ko zna zasto je to dobro...kazu sve se dogadja sa razlogom..a mozda se i ne bih pronasao na farmaciji...a mozda necu ni ovde, pa videcemo za godinu dana...sad moram da verujem da mi je ovo bolje...mihajilo razmisli, dug je zivot, jedna godina tamo vamo nije nista, tako da nikad nije kasno ni za sta... nadam se da sam ti malo pomogao...veliki pozzz :wave:

Wlada

... RazocarAna...

Ево овако:
Са ПМФ-а, смер дипломирани хемичар, на нашем факултету ће се, можда, прихватити положени испити из математике, физике, опште и неорганске хемије, евентуално из аналитичке хемије 1.
На основу поклапања градива са градивом на нашем факултету мислим да би било фер да се ови предмети признају.
Не заборавите да све зависи од института и професора да ли ће вредновати оцене са других факултета.

Што се тиче Технолошко-металуршког смер фармацеутско инжењерство то су можда математика и испит из опште и неорганске хемије.

Међутим, знам да положене колоквијуме и одрађене вежбе из Опште и неорганске хемије наш факултет не признаје. Да ли је тако и за испите, зависи од професора.

Уколико упишеш хемију, и крене ти ОК не верујем да ћеш се враћати на фармацију.
ПМФ је изузетно захтеван факултет, и ако тамо даш све испите нећеш имати воље да се вратиш.

Лично познајем две особе које су уписале технолошки факултет па после поново радиле пријемни за фармацију, и уписале, али то двоје није положило ниједан испит на технолошком. Са друге стране моја другарица која није прошла на фармацији, а уписала је технолошки сада не жели да мења факултет јер се тамо уклопила.

Е сад да ли је боље да положиш тих пар испита и да се надаш да ће ти их овде признати, или да паузираш годину, то ти нико не може рећи.

Ljube кој год факултет да завршиш - на коњу си.
Разлика је само у томе да ли ћеш се касније бавити оним што волиш, или не.
А разлика између фармацеута и технолога је, на најбаналнијем примеру, што су технолози "фабрички" а фармацеути здравствени радници. Технолог се бави само леком, фармацеут и леком и човеком.

AAlex

da li neko zna, da li postoji mogucnost ako prvu god zavrsim na farmaceutskom u drugom gradu (Novom Sadu, Nisu ili Kragujevcu) da se prebacim na drugoj godini ovde?