Kako SAD i Britanija ¹pijuniraju Rusiju

Started by Bred, 10-10-2007, 14:12:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

SAD i Velika Britanija aktivno koriste specijalne slu¾be Poljske, Gruzije i baltièkih zemalja za rad protiv Rusije, izjavio je direktor Federalne sluzbe bezbednosti, general armije Nikolaj Patru¹ev.

Direktor FSB-a je dodao da je njegova slu¾ba za èetiri godine otkrila vi¹e od 300 inostranih ¹pijuna.
"Od 2003. godine otkriveno je preko 270 aktivno angazovanih kadrovskih saradnika i 70 agenata stranih obave¹tajnih slu¾bi, meðu kojima je 35 ruskih graðana. Samo u tekuæoj godini preseèena je delatnost 14 kadrovskih saradnika i 33 agenta specijalnih sluzbi stranih dr¾ava", izjavio je Patru¹ev. "CIA i SIS (osnovni obavestajni organi SAD i Velike Britanije) i dalje anga¾uju za rad na ruskom pravcu svoje partnere iz Poljske, Gruzije i zemalja Baltika, kao i nekih drugih zemalja", rekao je Patru¹ev.
Prema njegovim recima, amerièke i britanske specijalne slu¾be vr¹e "ozbiljan uticaj" na specijalne organe tih i nekih drugih dr¾ava istocne Evrope.
"To se odnosi na naj¹iri spektar - od formiranja kadrovskog sastava i raspodele bud¾eta, do izbora strate¹kih pravaca rada i neposredne organizacije zajednièkih obave¹tajnih akcija", objasnio je ¹ef Federalne sluzbe bezbednosti.
Patru¹ev je rekao da te obave¹tajne slu¾be da bi "udovoljile interesima 'starijih partnera' u skladu sa konjunkturnim potrebama politickog rukovodstva svojih zemalja izvode operacije koje su daleko izvan okvira njihovih nacionalnih interesa".
Prema njegovim reèima, u tim zemljama se sprovodi "vrbovanje ruskih graðana, izvode se operacije povezivanja sa agenturom, a pri tom neki od amerièkih i engleskih saveznika deluju veoma agresivno".
Patru¹ev je rekao da su specijalne slu¾be dr¾ava èlanica NATO veoma aktivne u odnosu na Rusiju, posebno navodeæi Britaniju, èiji specijalni organi "ne samo da obavljaju obave¹tajni rad u svim pravcima, nego se trude i da utièu na razvoj unutarpolitièke situacije u Rusiji".

blic

Wlada

То је контраобавештајна служба заостала од времена Јељцина и његове владе пуне пропуста (што намерних што ненамерних).
Русија почиње да се економски уздиже, користећи тајкуне и нове капиталисте који експлоатишу природна богатства и део зараде троше на финансирање сопствене земље (иако је само део говоримо о милијардама), и полако престаје да толерише мешање стране плитике (сетимо се забране рада невладиних организација) и шпијунских мрежа САД и Британије. Оваквих наслова ће бити све више, и ту нема места чуђењу јер је Русија кренула у чишћење своје земље.

Ayrton Senna

Strane ¹pijunske strukture su u Rusiji zaostale jo¹ od perioda hladnog rata. Setite se gvozdene zavese, razlike istoka i zapada, kao i ¾elje zapadnih zemalja da iskoriste stanovni¹tvo za razlièite pobune, a vrbovanje tog istog stanovni¹tva zarad ¹pijunskog posla bilo je veæe nego ikad u istoriji.

I sada u Rusiji ima ¹pijuna koji ispunjavaju ciljeve svojih zapadnih vlada(problemi sa Èeèenijom i jo¹ nekim oblastima), ali ni malo nesumnjam da Ruski vrh zna za njihova delovanja. Uz to, Rusi imaju svoje ¹pijune ¹irom sveta, pa èak i mnogo veæu mre¾u nego Ameri i Britanci. Primer je sluèaj Litvinjenko.

Bred

Da, Rusiji dobro ide. Ali pitanje je sta ce biti kad Putin vise ne bude predsednik  :wink:

Ayrton Senna

I posle Putina, Putin.

Neæe biti zvanièno na vlasti, ali æe biti u senci svake odluke o buduænosti Rusije. Previ¹e je velikih koraka napravio da bi sada nekom dozvolio da sve proda Amerima, jer bogastvo Rusije je suvi¹e veliko. Uostalom, zahvaljujuæi prirodnim resursima, Rusija je vratila sve dugove i podigla svoje devizne zalihe.

Bred

Pa da. A postoje i indikatorima da on ne namerava tako lako da se lati vlasti  :wink:

Wlada

Не видим како ће изгубити власт...Биће премијер, а немојте се изненадити ако премијер Русије убудуће буде по важност испред председника  :wink:

Bred

Pa ipak predsednik je predsednik Wlado  :wink:

Wlada

Ал ће зато ускоро премијер да буде Путин, а Путин је мали цар Русије  :wink:

Ayrton Senna

Car ili ne, ipak je njegova zasluga za povratak Rusije na Svetsku scenu poslednjih godina. A jedino je Rusko -ЊЕТ-, ako su uspeli da ga izgovore èvrsto, bilo prepreka Amerikancima da sami odreðuju ¹ta im se sviða, kao i ¹ta ¾ele da uni¹te, pokore i prekroje.

Pa i mi smo primer Amerièke dominacije, ¹iju nas uzdu¾ i popreko kako im volja. Zato nam je danas va¾no da budemo èvrsti, jer kao smo krenili, Evropa æe biti 51. Amerièka dr¾ava, ovog puta van Amerièkog kontinenta.

Wlada

Quote from: Ayrton Senna on 17-10-2007, 15:19:39
Evropa æe biti 51. Amerièka dr¾ava, ovog puta van Amerièkog kontinenta.

Ако се питају староседеоци Европе, неће никада.
Данас Прави Европљани не трпе Американце и њихову настрану културу, јер је Европи преотела примат још пре 50 година а онда извргла руглу све што им је пало под руку.
Данас се Амери стиде да кажу да су из САД кад долазе у туристичке посете јер су означени као највеће незналице и надувани глупаци.
То што за сада политика појединих земаља гравитира ка њима није прави одраз народне воље.
САД су дете Европе које је опасно скренуло са пута, док је Русија њен никада признати полубрат.

Ayrton Senna

Dobro si dotakao neke istorijske èinjenice, samo da se nadove¾em.

Amerièki kontinent naseljavan je zatvorenicima, spletkaro¹ima i drugim odpadom iz Engleske, koji su zbog tada¹njih o¹trih zakona i svog karaktera prvenstveno, proterani sa Ostrva, pa brodovima slani na putovanja i misije naseljavanja novog kontinenta-(otuda i èuvena reèenica sa poèetka bombardovanja: Kolumbo j.... te radoznalog!)- ¹to je bila misija znaèajna za celu Englesku. Nije mi namera da vreðam ostale narode niti Englesku populaciju koja je u potrazi za novim teritorijama, ili novom zemljom stavljala ¾ivot na kocku i putovala preko okeana na novi kontinent. Svako je putavao po svojoj odluci, ali je èinjenièno stanje da su Englezi svoje najgore zatvorenike, robija¹e, raseljavali sa Ostrva i slali ih na Amerièki i Australijski Kontinent.

Sa druge strane, Rusi, kao i mi, pripadaju staroj Evropskoj civilizaciji, pa na¹a i njihova istorija mnooogo je starija od "èuvene" Amerièke. Kao stari narod, sigurno je da se sada Rusi dosta pitaju oko dogaðanja na Evropskom kontinentu(danas pitanje Amerièkog raketnog ¹tita, kao i pitanje Kosova i Metohije), a to im omoguæava èinjenica da su se konaèno vratili u sedlo svetske velesile.

Ovo nije samo sudar velesila, veæ i sudar KONTINENATA!

A 51. dr¾ava, pa dok Rusi nisu podigli glas, Evropa je bila na tom putu, danas je to samo Engleska.