"Nezaposlenost najveæi problem"

Started by Bred, 16-10-2007, 12:55:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Tanjug
Beograd -- Savetnica predsednika Srbije za socijalnu politiku ka¾e da je u toku razmatranje re¹enja za smanjenje siroma¹tva.

Gordana Matkoviæ je upozorila da je posebno nepovoljno to ¹to je nezaposlen veliki deo mlade populacije. Prema reèima Gordane Matkoviæ, o jednokratnim merama borbe protiv siroma¹tva se raspravlja u Vladi Srbije, a u okviru ¹ireg strate¹kog opredeljenja izuzetno je va¾no ubrzati reforme u domenu obrazovanja.

"Vi¹i nivo i adekvatno obrazovanje i ¹ire obuhvatanje mladih generacija srednjim, pa i visokim obrazovanjem, na dugi rok jedan je od najva¾nijih faktora, ne samo napretka zemlje, veæ izlaska iz zaèaranog kruga siroma¹tva na individualnom nivou", rekla je Gordana Matkoviæ za Veèernje novosti.

Gordana Matkoviæ je ocenila da socijalna pomoæ u Srbiji jo¹ nije na zadovoljavajuæem nivou, istièuæi da se zala¾e da se ¹to vi¹e sredstava usmerava kroz roditeljski dodatak.

Brokeri peru ¹ofer¹ajbne

Brokeri iz kuæe MV Investments sutra æe prati ¹ofer¹ajbne na uglu Bulevara Zorana Ðinðiæa i Milentija Popoviæa u okviru obele¾avanja Svetskog dana borbe protiv siroma¹tva. Brokeri æe za svaki dinar prikupljen od vozaèa uplatiti 50 puta veæi iznos na raèun Svrati¹ta za decu ulice.

Uliène akcije povodom Svetskog dana borbe protiv siroma¹tva deo su kampanje u organizaciji Grupe 484 pod sloganom "Ko ka¾e da ne mo¾emo".

Uliène akcije biæe organizovane u Beogradu, Kragujevcu, U¾icu, Ni¹u i Kikindi, a biæe deljen promotivni materijal s ciljem da se ¹to vi¹e ljudi zainteresuje za probleme siroma¹tva mladih u Srbiji.

U pet gradova biæe odr¾ana i serija okruglih stolova u cilju izrade lokalnih akcionih planova za zapo¹ljavanje mladih.


b92