"Ispala" bez javljanja

Started by Bred, 22-07-2006, 20:47:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Poèeli ste da izlazite s novim momkom ili s novom devojkom. Ta osoba vam se dopada, to jest, dopadala vam se do sinoæ. Sinoæ je trebalo da se vidite, takav vam je oboma bio plan, ali do viðenja nije do¹lo - ta osoba vam se èak nije ni javila. A danas ste dobili poruku tipa: "E, izvini za sinoæ, morao/morala sam na slavu kod prijatelja, da se vidimo veèeras?" Takva poruka vas, naravno, razljuti i po¾elite da odgovorite ne¹to krajnje neprijatno. Kakav je to naèin? Da li veza s takvom osobom ima ikakvu perspektivu?

Postupak te osobe bio je krajnje nevaspitan i pokazuje da ta osoba ne ceni ni vas ni va¹e vreme. Nedola¾enje na dogovoren sastanak i izostanak javljanja da vam se makar objasni o èemu se radi opravdani su samo u sluèaju katastrofa kao ¹to su smrtni sluèajevi, te¹ke nesreæe i slièno - tada te¹ko da mo¾ete zameriti nekome ¹to je bio toliko uzrujan da se nije setio da vam se javi. Ipak, nedolazak zbog odlaska na neèiji roðendan ili slavu (za koje su valjda znali i ranije - ako im je ta osoba toliko bitna, sete se valjda i ranije kad im je roðendan ili slava, pa se ne dogovaraju o sastanku za to veèe?) ili zato ¹to su se zagledali u film ili utakmicu, pokazuje kompletan nedostatak po¹tovanja, kao i odsustvo bilo kakvog stvarnog interesovanja za vas.

Ako je neko spreèen da doðe na sastanak, potrebno je manje od minuta da vam se javi i objasni razlog spreèenosti. A ukoliko neko stvarno ima ¾elju da vas vidi i stvarno mu je stalo do vas, ili neæe dopustiti da bude spreèen/spreèena, ili æe vas u sluèaju spreèenosti smesta obavestiti.

Ukratko: takva osoba pati od nedostatka osnovne pristojnosti, kao i od potpunog nedostatka interesovanja za vas - vi ste joj, eventualno, usputna zabava kad ba¹ nema pametnijeg posla. ©ta uèiniti? Izbrisati njen broj iz memorije mobilnog i zaboraviti je.

sandric

Hmm...jako zanimljiva tema :loptica.Pa ja bih se videla sa tom osobom i postarala se da joj taj dan bude najgori u zivotu :twisted: :twisted:....ali onako sve fino,bez prebacivanja....Ono kao verujem mu da je morao na slavu :run....a onda  :F....hm pa smislila bih vec kako da mu naudim :>

lycos

dobra tema..to su ciste gluposti..ako osoba ne postuje tvoje vreme samim tim ne postuje tebe...

Bred

Au sto si zlobna sandric, leleee :>
Osnovna kultura je javiti se nekom ako ne mozes da dodjes, bio to covek koga ces videti prvi put u zivotu ili osoba do koje ti je potencijalno veoma stalo.


sandric

Pa to jeste osnovna kultura ali posto je ta osoba nekulturna treba igrati na njegov nacin...krajnje podlo...

Coolgemini

Ta osoba je krajnje nevaspitana i ne zasluzuje cak ni oprostaj...Uvek se moze reci istina odsustvovanja,makar i po cenu da ta istina povredi drugog...bolje je reci istinu,nego lagati jer time bezrazlozno povredjujes coveka,a i oduzimas sebi mogucnost da stvoris moguceg prijatelja :! :!

nasty girl

Quote from: sandric on 22-07-2006, 22:27:42
Hmm...jako zanimljiva tema :loptica.Pa ja bih se videla sa tom osobom i postarala se da joj taj dan bude najgori u zivotu :twisted: :twisted:....ali onako sve fino,bez prebacivanja....Ono kao verujem mu da je morao na slavu :run....a onda :F....hm pa smislila bih vec kako da mu naudim :>

u potpunosti se slazem sa tobom...unistila bih ga...

katarina

Meni se to jednom desilo, ali imala sam srecu da tu osobu znaju moji prijatelji, cak i komsije.... Nismo se culi vise u zivotu posle tog njegovog nejavljanja, ali sam se svojski potrudila da svi saznaju sta se desilo.... dovoljno da mu se zagorca zivot:)