Noæni tretmani za lice

Started by Bred, 26-07-2006, 00:49:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Vratite "èasovnik" unazad. Dok vi spavate, ovaj posao mo¾e da odradi neka od krema za ubla¾avanje bora. Probajte da nabavite Renovu, proizvod èuvene firme "D¾onson & D¾onson" (on meðu struènjacima slovi za "zlatni standard"), ili bilo koju kremu s retinolom. Ta supstanca poma¾e da se æelije ko¾e obnove.

Hidrirajte ko¾u. Najbolja sredstva za to su one noæne kreme koje sadr¾e maslinovo ulje i vitamin Ce, kao i gelovi sa biljnim enzimima i eteriènim uljima. Pored toga ¹to vla¾e ko¾u, ovakve kreme i gelovi umanjuju gotovu svu ¹tetu koja joj je nanesena preko dana. Postarajte se samo da kupite preparat na èijoj etiketi pi¹e da vam neæe zapu¹iti pore. To je posebno va¾no ukoliko vam je ko¾a masna.

Uklonite mrtve æelije. Ko¾a koja izgleda staro, ili ima nezdravu boju, automatski se podmlaðuje kada ove æelije otpadnu s njene povr¹ine. Zato bi pred spavanje trebalo da se nama¾ete jednom od onih krema u èije sastojke spadaju alfa-hidroksilne kiseline (AHAs), sposobne da rastope lepak koji mrtve æelije vezuje za va¹u ko¾u. Ovu vrstu krema je, zapravo, najsigurnije nanositi uveèe, buduæi da lice mogu da uèine osetljivijim na sunèeve zrake. Ali, ipak, pa¾ljivo proèitajte uputstvo. I postarajte se da pronaðete proizvod u kome ima glikolne kiseline.

Upotrebite kremu zbog koje æete lak¹e zaspati. To mo¾e da bude neka hidratantna krema bogata umirujuæim ekstraktima ruzmarina, ginsenga ili ¹ipka. Nanesite je blagim tapkanjem, a onda izmasirajte lice praveæi male, kru¾ne pokrete usmerene navi¹e i u stranu.

Nahranite lice. Uèinite to maskom od jajeta, taènije reèeno od umuæenog belanceta. Ako vam je lice masno, dodajte i malo iseckane ili okva¹ene sve¾e nane, koja skuplja ko¾u. Ako je va¹e lice suvo, sipajte u belance dve ka¹ike meda. On omek¹ava ko¾u. Dr¾ite masku sve do jutra, a onda je isperite i nama¾ite hidratantnom kremom.

Obratite posebnu pa¾nju na povr¹ine oko oèiju. NJima je potreban specijalan tretman jer su vrlo osetljive, i jer u ovoj zoni ne postoje lojne ¾lezde. Lidija Evans, dermatolog iz Loreala, preporuèuje da oko oèiju stavljate hidratantnu kremu koja je namenjena upravo ovom delu lica. I to neku od jaèih, koja je u stanju da mu nadoknadi vlagu koju gubi tokom dana.

Izvor (http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/SV06072503.shtml)