Muzika iz holivudskih blokbastera [sutra_7.11 - Kolarac]

Started by _d.0.t_, 06-11-2007, 21:06:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

_d.0.t_

Muzika iz holivudskih blokbastera u sredu na Kolarcu

Ljubitelji filmova kao ¹to su "Ratovi zvezda", "Gospodar prstenova", "Titanik" i "Pirati sa Kariba" moæi æe u sredu, u Kolarèevoj zadu¾bini u Beogradu, da u¾ivaju u simfonijskom izvoðenju muzike iz tih i drugih holivudskih filmova.

Koncert "Filmska magija" (Movie Magic), sa temama iz holivudskih blokbastera, prirediæe Simfonijski orkestar Radiotelevizije Srbije, pod dirigentskom palicom Antonije D¾oj Vilson iz SAD.
Amerièka dirigentkinja rekla je danas prilikom susreta sa novinarima da joj je zadovoljstvo ¹to ima priliku da radi sa Simfonijskim orkestrom RTS-a koji, prema njenim reèima, èine izuzetno talentovani muzièari.
Ona je rekla da su svi muzièari iz orkestra uzbuðeni ¹to imaju priliku da sviraju muziku iz holivudskih filmskih hitova, i naglasila da se svi veoma trude na probama.
Na koncertu æe uz Simfonijski orkestar RTS-a kao solistkinje nastupiti soprani Radmila Vladetiæ i Ivana Karagunoviæ.
Prema reèima potparola Muzièke produkcije RTS-a Jasmine Mijailoviæ, beogradska publika je prva u istoènoj Evropi, koja æe imati priliku da u¾iva u koncertu "Filmska magija", jer on do sada nije izvoðen na ovim prostorima.
Ona je istakla da su zemlje iz okru¾enja meðu kojima su Grèka, Bugarska i Slovenija, veæ izrazile interesovanje da otkupe ovaj program èiji je vlasnik Muzièka produkcija RTS-a.

[blic]

AquArius

Na sajtu ne pise ni cena ulaznice
.. ali ni da je ulaz slobodan.


_d.0.t_

dopuna

Cena: 400/500/600 din.
pochetak: 20h

program___http://ww1.rts.co.yu/muzicka/Brosura%20MAGICNA%20FILMSKA%20MUZIKA.pdf (http://ww1.rts.co.yu/muzicka/Brosura%20MAGICNA%20FILMSKA%20MUZIKA.pdf)

zoe

Е ја идем са неким друштвом... а појма нисам имала да РТС симфонијски свира... Браво за мене. Ал пишем утиске...

Darker


zoe

Аааа, заборавих...

Па фино је било... На почетку бејах револтирана ужасном гужвом јер кад је БЕМУС не нахрли сав тај народ као да деле бесплатно уље. Али онда сам схватила да ми је БЕМУС одлична прилика да се осетим као сноб, па се нисам даље бунила. :>

Шалу на страну, требало би такве ствари чешће организовати кад већ постоји толико интересовање! Одлична ствар за популаризацију класике!

Што се самог извођења тиче, оркестар је био сасвим солидан. Ето, у једном моменту бејах довољно понесена да сам пожелела да заплешем румбу. И Пирати са Кариба су ми се свидели. Ипак, нису ме носили стално, па зато рекох - солидно. Беху ту и две солисткиње. Организатор је направио пропуст па у програму није навео њихова имена, и зато то сад ни ја нећу учинити. Е сад како су певале, овааај... ајд да лајем мало. Она прва што је певала нешто из Господара прстенова још је некако и могла да прође, али она друга што је певала Don't cry for me Argentina из Евите је богами ипак нагонила сузе на очи: што од муке, што од смеја :H :> Ајоај, мајко мила... у глави ми је био само клип који циркулише фејсбуком, на коме једна дјева нагони Моцарта да се преврће у гробу. Добро, мало карикирам, али има сличности...

У сваком случају, није ми жао што сам отишла, и заиста требало би овакве приредбе чешће организовати.