©ta je dozvoljeno, a ¹ta nije na prvom sastanku

Started by Bred, 30-07-2006, 20:43:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Prvi sastanak je, ka¾u mnogi, najva¾nijih nekoliko sati u jednoj vezi. Va¹e povezivanje sa osobom koju vidite prvi put poèinje tada i sledi pravac koji ste zacrtali. Od utiska koji ostavite na prvom sastanku umnogome zavisi i sudbina va¹eg odnosa. Naravno, ako je sa druge strane osoba za koju mislite da mo¾e biti "ona prava", va¹ cilj je jednostavan - dobar prvi utisak. To nije nimalo lako, buduæi na pritisak i nervozu koje u takvim situacijama oseæamo. Da bi vam bilo bar malo lak¹e, odvojite nekoliko minuta i proèitajte na¹e savete o onome ¹to bi trebalo da uradite na prvom sastanku, kao i o onome ¹to po svaku cenu treba izbegavati.

Slobodno
Kontakt oèima
Ovo je mo¾da i najbitnije od svih pravila. Gledanjem pravo u oèi mo¾ete, pre svega, proceniti koliko je osoba preko puta zainteresovana za vas. Ako na tom polju sve ¹tima, budite sigurni da æe je pogled u oèi uèiniti pristupaènijom i sigurnijom u sebe, po¹to æe biti uverena da ima va¹u pa¾nju.

Komplimenti
Ne be¾ite od konvencionalnosti; iako je davanje komplimenata jedna davno zaboravljena ve¹tina, to ne znaèi da je ne bi trebalo ponovo primenjivati, tu i tamo. A prvi sastanak je idealno mesto i vreme za to. "Ba¹ ti lepo stoje cipele" ili "ima¹ sjajnu kosu", su neki od pravih komplimenata za poèetak.

Po¹tovanje
I va¹ potencijalni partner biæe podjednako nervozan. Zato treba oèekivati da æe neko u jednom trenutku pribeæi potezu oèajnika (ovo se zaista veoma èesto de¹ava) - prièanju viceva ili anegdota. Sada je kucnuo èas da reagujete na pravi naèin: nasme¹ite se, ne preterano, ali toliko da poka¾ete da razumete i cenite partnerov humor (ili ono ¹to ta osoba podrazumeva pod tim pojmom). Naravno, osmeh ne sme biti usiljen.

Nikako
Mobilni telefon
Muljanje ove naprave po rukama, kuckanje poruka i zvonjava je znak pravog nevaspitanja (no, ujedno i pravi recept za odbijanje nekog ko vam nije po volji). Ako ¾elite uspeh, meðutim, zaboravite ovu spravicu kod kuæe ili joj izvadite bateriju.

Ka¹njenje
Pravi naèin da udavite zaèetak romanse. Ako kasnite i dva minuta, znajte da je to prava katastrofa. Taj postupak osoba preko puta vidi kao pouzdan znak da ne po¹tujete ni nju, ni njeno vreme i da ste neko na koga se èovek ne mo¾e osloniti. Poðite pet minuta ranije, nije te¹ko.

Prebrzo
Postoji razlika izmeðu flerta i agresivnosti. Ako je prekoraèite, gotovo je istog momenta. Takoðe, postoji i razlika izmeðu postavljanja uljudnih pitanja i agresivnog tra¾enja odgovora na sva moguæa pitanja, tu i odmah. Zaboravite na pitanja "da li ¾eli¹ decu" ili "koliko si partnera imao/imala". Ovo su zastra¹ujuæa pitanja, pogotovo ako se postave na prvom sastanku, zar ne?

PRIREDIO I. Æ.