Gejts najbogatiji, Mi¹koviæ 891. na svetu

Started by Roben, 09-03-2007, 15:19:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Osnivaè kompanije "Microsoft" Bil Gejts, nakon suverene vladavine duge èitavih 13 godina, vi¹e ne nosi titulu najbogatijeg èoveka na svetu.

Prema najnovijoj listi najbogatijih ljudi na svetu amerièkog privrednog èasopisa “Forbes”, prvo mesto preoteo mu je amerièki investitor Voren Bafet.

Bogatstvo tog finansijskog "gurua", koji se nalazi na èelu holding kompanije "Berkshire hathaway", naraslo je na 62 milijarde dolara (40,54 milijardi evra), ¹to je 10 milijardi dolara (6,53 milijardi evra) vi¹e nego pre godinu dana, pre svega zahvaljujuæi pronicljivosti koju je pokazao u krizi hipotekarnih pozajmica, navodi magazin “Forbes” na svom Internet sajtu.

Sin politièara iz Nebraske, Bafet, koji danas ima 77 godina, u svet biznisa u¹ao je vrlo rano.

Jo¹ kao deèak d¾eparac je zaraðivao razno¹enjem novina, a prvu poresku prijavu podneo je kada je imao samo 13 godina. Kao student na Kolumbija univerzitetu u Njujorku, poseæivao je predavanja finansijskog "gurua" Bend¾amina Grejema.

Sa bogatstvom procenjenim na 58 milijardi dolara (37,9 milijardi evra), Bil Gejts je pao èak na treæe mesto Forbsove liste.

Iza Bafeta, na drugom mestu nalazi se meksièki magnat telekomunikacija Karlos Slim Elu, èije je bogatstvo od marta 2007. godine sa 49 milijardi dolara poraslo na 60 milijardi dolara.

Èetvrti na listi je indijski biznismen Lak¹mi Mital, "te¾ak" 45 milijardi dolara (29,4 milijarde evra).

b92

marijabgd88

A najmladji bogatas na svetu je Amerikanac koji je stvorio sajt Facebook... zaboravila sam mu ime...  :shock