Klaberi æe i ove zime mirisati na pepeljare

Started by Girl, 22-11-2007, 10:06:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Da li ste za zabranu pu¹enja u kafiæima, klubovima i restoranima?

Da
21 (63.6%)
Ne
2 (6.1%)
Kompromis
10 (30.3%)

Total Members Voted: 33

Voting closed: 01-03-2008, 10:06:39

Masha

#45
Quote from: shumshi on 17-12-2007, 23:29:47
ja sam za sve ili nista...
ne mogu sama da sedim za stolom za nepusace...

Hhahahaha, sto jes` - jes`. Ja znam da su gotovo svi nepusaci za ovu shumshinu varijantu jer se uvek solidarisu i sednu u pusacki deo, kod nas, za pusacki sto. 
Girl, ja sam i napisala sta mislim o pomaku u kaficima  :cvet

pig_am_am

sta su to klaberi? sve vreme se pitam...

kao club pa klaberi? jel to?  :>


Darker


Girl

#48
Da, pigi, kao urbaniji izraz za one koji cesto posecuju klubove iliti clubs :wink:

Zanimljivo je ovo- je l' se cesce nepusaci prilagodjavaju pusacima ili pusaci nepusacima? Da li se samo gleda vecina, ili ipak ako smeta nekom dim, makar samo jednom coveku, nece paliti pred njim cigaretu...(ako je u pitanju drustvo, neki skup i sl.)


Osam nemaèkih dr¾ava uvodi zabranu pu¹enja u restoranima

U osam od 16 nemaèkih saveznih dr¾ava od 1. januara je uvedena totalna ili delimièna zabrana pu¹enja u restoranima i barovima, ¹to je naljutilo mnoge Nemce, koji ovu meru smatraju nasrtajem na liènu slobodu.

ZABRANA Zahtevi se razlikuju od dr¾ave do dr¾ave - u veæini æe biti dozvoljeno da lokal izdvoji poseban prostor za pu¹aèe. Meðutim, manji ugostiteljski objekti nemaju tu moguænost, pa æe njihovi posetioci ipak morati da pu¹e na ulici. Ovakve mere se, inaèe, veæ primenjuju u tri nemaèke savezne dr¾ave od avgusta, odnosno oktobra 2007.
U Bavarskoj æe zabrana pu¹enja u ugostiteljskim objektima biti najstro¾a - ono neæe biti dozvoljeno ni u izdvojenim prostorijama, kao ni u pivskim ¹atrama na èuvenom Oktobrerfestu i na drugim javnim manifestacijama. Ostalih sedam saveznih dr¾ava koje uvode zabranu pu¹enja u ugostiteljskim objektima su Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Meklenburg Zapadna Pomeranija, Saksonija-Anhalt i ©lezvig-Hol¹tajn.
Prema izve¹tajima nemaèkih medija, ugostitelji prikupljaju sredstva za pokretanje tu¾be pred nemaèkim Saveznim ustavnim sudom povodom tog "kr¹enja osnovnih ljudskih prava". Savezne vlasti u Nemaèkoj nemaju ingerenciju nad ugostiteljskim sektorom, ali su zato od 1. septembra 2007. uvele zabranu pu¹enja u transportnom sektoru - taksijima, autobusima, vozovima i avionima - na celoj teritoriji zemlje.


izvor: 24 sata