I u Hrvatskoj otkrivena afera "Indeks"

Started by Bred, 18-09-2008, 14:19:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Beta | Blic

Kako javljaju zagrebaèki mediji, Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala i Dr¾avno tu¾ila¹tvo Hrvatske pokrenuli su jutros na zagrebaèkom univerzitetu veliku antikorupcijsku akciju.

U sklopu akcije, u¹li su na Ekonomski i Pravni fakultet, gde pretresaju kabinete, privode osumnjièene i prikupljaju dokaze, javili su elektronski mediji u Zagrebu. Dozvolu za ulazak policije na fakultete dao je prorektor zagrebaèkog univerziteta Tonko Èurko. Kako Jutarnji list nezvanièno saznaje, u akciji bi trebalo da bude biti uhap¹ena èak 31 osoba, od èega je 21 profesor, a deset je asistenata, posrednika i pomagaèa. Do sada je privedena jedna radnica sekretarijata Ekonomskog fakulteta, dok je policija sa sudskim nalogom u zoru do¹la i u stan jedne visokopozicionirane javne osobe. Prema saznanjima medija, akcijom nazvanom "Indeks" biæe obuhvaæeno jo¹ fakulteta i veæi broj osoba.


Slicno => Kragujevaèki profesori uhap¹eni zbog mita (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,5289.0.html)

frckica-j

Kod nas bolje da i ne poku¹avaju. Morali bi da zatvore èitav univerzitet, na¹ faks i pogotovo.

Bred

cuti kovrdzo, ces da te pozovu na informativni razgovor?

:>:
salim se

:lol3:

mirror-girl


Bred

Presude za aferu "Indeks 2"
Izvor: Beta
Zagreb -- Biv¹i prodekan Saobraæajnog fakulteta u Zagrebu Dragan Badanjak i jo¹ 28 optu¾enih u procesu poznatom po imenom "Indeks 2" progla¹eni su krivima za korupciju.

Meðu optu¾enima, koji su danas nepravosna¾no osuðeni u ®upanijskom sudu u Zagrebu, deset je profesora - doktori nauka Jerko Rado¹, Antun Sertiæ, Damir Bo¾iæeviæ, Velimir Kolar i Sanja Maru¹iæ, doktor ekonomskih nauka Ivan Bo¹njak, i Dra¾en Kovaèeviæ i Josip Zavada. Uz presudu, svim profesorima je pet godina zabranjeno da rade.

Ostale 22 osuðene osobe u tom sluèaju bili su posrednici u kupovanju ispita ili studenti koji su plaæali "usluge" spomenutih profesora.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=07&dd=29&nav_category=167&nav_id=373886