Najvi¹e kupujemo jeftine telefone

Started by Bred, 06-01-2008, 19:37:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: E.B. |


Koji su se mobilni telefoni najvi¹e kupovali u 2007. godini? E pa tri¾i¹te legalnih mobilnih telefona bele¾i dobru prodaju ako se gleda i prodaja telefona koja „prolazi“ i kroz operatorske pakete. Meðutim, telefoni koji su u prodaji van paketa slabije se prodaju.

Na¹e tr¾i¹te je uglavnom je razvijeno u segmentu jeftinijih aparata pa zato su prva mesta na listi prodaje rezervisana za takve modele.
Prvo mesto koje je zauzela niskobud¾etna Nokia praktièno je nedosti¾no za sve ostale konkurente. Model 1112 odlikuje pre svega niska cena pa je zato izbor manje zahtevnih korisnika koji pre svega ¾ele da u¹tede. Osim u¹tede ovaj telefon donosi veliku autonomiju korisnicima i zadovoljavajuæu robusnost za populaciju kojoj je namenjen.
Drugi model ima neznatno veæu cenu ali donosi i pregr¹t zanimljivosti u odnosu na prethodnika. Pre svega prednost je u kolor ekranu i naprednim data funkcijama (GPRS i MMS), ali ga ne¹to veæa cena od prethodnika svrstava na drugo mesto. Prestanak proizvodnje polovinom godine omeo je ovaj telefon da bude jo¹ bolje prodavan, ali je i C260 koji je na treæem mestu preuzeo dobar deo „mu¹terija“ za ovaj telefon. Niska cena, dizajn karakteristièan za Samsung kao i poverenje u izdr¾ljivost preklopnih telefona ovog proizvoðaèa pomogli su da se Samsungov C260 kotira visoko. Ono ¹to je neobièno na ovoj listi su èetvrto i peto mesto koje dr¾e Samsung i Nokia. Model E250 je najprodavaniji telefon Samsunga i globalno, a ono ¹to èudi na na¹em tr¾i¹tu je da svi operatori imaju u svom portfoliju E250, a prodaja na open marketu bele¾i konstantno dobru prodaju. Sama ova èinjenica govori o kvalitetu ovog ureðaja èiji dizajn i kvalitet plene pri svakom pogledu.
Samo jedan telefon iz visoke klase na¹ao se na ovoj listi i to je Nokia 6300 koja je pravi hit na na¹em tr¾i¹tu. Telefon je pored odliènog dizajna i vrhunskog displeja sa 16.000.000 boja opremljen svime ¹to mo¾e da vam zatreba i zato je tako visoko na listi prodavanih telefona i pored ne¹to veæe cene od ostalih modela. Jedino ¹to bi mogli zameriti ovom aparatu je to ¹to nije 3G, ali bi to donelo veæu cenu pa efekat ne bi bio isti. Sledeæi model na listi je Nokia 1600 koja je pristupnica „u kolor svet“ kada je Nokia u pitanju.

Top 10
1. Nokia 1112
2. Samsung C130
3. Samsung C260
4. Samsung E250
5. Nokia 6300
6. Nokia 1600
7. Motorola C115
8. Samsung E500
9. Samsung C140
10. Nokia 6070


blic

tarantulica

Ne¹to mi je sumnjivo sve ovo...  :nonono:
Vi¹e od polovine ljudi koje znam ima Sony Ericsson
Veliki deo njih je uzeo taj telefon uz neki paket...
Kako ba¹ ni jedan da ne uðe u Top 10?  :hm

Bred

To i mene cudi da nema amabas nijednog SE telefona??
Mada je ovo verovatno vrljavo odradjen i napisan clanak?