Novinari TV Crne Gore nezakonito upisani na fakultet

Started by Bred, 02-02-2008, 15:00:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Beta |

Prosvetna inspekcija zatra¾ila je od Fakulteta politièkih nauka u Podgorici (FPN) da poni¹ti odluku o upisu 12 novinara Televizije Crne Gore na taj fakultet, jer nisu upisani u skladu sa zakonom, prenose danas podgorièke "Vijesti".

Prosvetna inspekcija æe poni¹titi odluku o upisu novinara ako to do ponedeljka ne uèini FPN, rekao je za "Vijesti" prosvetni inspektor Vesko Joksimoviæ.
On je objasnio da novinari Televizije Crne Gore nisu upisani na redovnim konkursima i na osnovu rezultata u srednjoj ¹koli.
Dekan FPN-a Srðan Darmanoviæ najavio je da æe se fakultet ¾aliti u sluèaju poni¹tenja upisa i ocenio da "Univerzitet ima veæu autonomiju nego ¹to misle u prosvetnoj inspekciji".
On je ranije objasnio da je fakulet dozvolio upis novinarima javnog servisa posle redovnog upisa, kako bi pomogao javnom servisu da ¹koluje novinarski kadar i da se rukovodio "¹irim dru¹tvenim interesom".
Novinari javnog servisa su zavr¹ili prvi semester na odseku za novinarstvo FPN-a. Njihov ostanak na javnom servisu uslovljen je sticanjem fakultetske diplome.


blic