Ðokoviæi ne odustaju od placa u Novom Beogradu

Started by Bred, 27-02-2008, 14:17:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: S.Tasiæ - S.Paliæ |
Ðokoviæi ne odustaju od placa u Novom Beogradu

Porodica najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokoviæa, ipak, nije odustala od namere da u Beogradu gradi teniski centar uprkos ljutnji na gradske vlasti i najavi poèetka realizacije sliènog projekta u Kragujevcu. Goran Ðokoviæ, Novakov stric, i direktor porodiène agencije „Femili sport“, potvrdio je za „Blic“ da æe oni uèestvovati na tenderu za plac u Ulici dr Ivana Ribara povr¹ine 3,7 hektara, namenjen gradnji teniskih terena.

- Planiramo da uèestvujemo na tenderu za tu lokaciju. U toku je priprema ponude i na¹i advokati æe je predati do odreðenog roka - rekao je za „Blic“ Goran Ðokoviæ.
Porodica Ðokoviæ veæ neko vreme ¾eli da u Beogradu izgradi veliki teniski centar na kojem bi mogli da se igraju ATP turniri, prvi u Srbiji. Meðutim, gradske vlasti nisu pristale da se „direktnom pogodbom“ dogovore o zemlji¹tu koje bi Novakovoj porodici bilo pogodno za gradnju.
Gradski arhitekta Ðorðe Bobiæ rekao je tada da „Ðokoviæi ne mogu mimo zakona“ i da se do zemlji¹ta u Beogradu mo¾e doæi samo putem tendera. Srðanu Ðokoviæu, ocu treæeg tenisera sveta, ponuðeno je takoðe da kroz partnerstvo sa gradom (grad ula¾e zemlji¹te i infrastrukturu, a Ðokoviæi grade sve ostalo) uðe u projekat, ali je on to odbio. Odluka da uèestvuju na tenderu potvrðuje zainteresovanost porodice Ðokoviæ, ali, naravno, nije garancija da æe do zemlji¹ta i doæi. Inaèe, tenderske ponude za lokaciju se otvaraju 7. marta.

Teniska akademija i u Kragujevcu
Porodica Ðokoviæ pre mesec dana dogovorila je izgradnju sportsko-rekreativnog poslovnog centra u Kragujevcu na zemlji¹tu povr¹ine 3,5 hektara.
Grad Kragujevac odluèio je da uðe u partnerstvo sa privrednim dru¹tvom „Femili sport“ u vlasni¹tvu porodice najboljeg srpskog tenisera.
Inaèe, centar æe se sastojati od otvorenog i zatvorenih teniskih terena, hotela, dvorane, koja zadovoljava uslove za odr¾avanje meðunarodnih turnira i teniske akademije sa odgovarajuæim prateæim komercijalnim sadr¾ajima.

BLIC