Studiranje!

Started by joa, 01-12-2007, 22:04:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

sssneguljica

THANKS A LOT...znaci nije velika razlika!!!! razmislicu jos malo...

whatever

Па, свакако ће ти у неким аспектима бити теже, највише код припреме пријемног, а после, ако положиш пријемни и упишеш се, практично и неће јер то значи да си хемијом и математиком, бар на том нивоу, овладала у оној мери колико и природњаци и медицинари. Што се тиче биологије, анатомије итд. то се све да научити, као и све после. Ето, и Пиги ти је дала пример.

С друге стране, последња ствар коју желиш је да упишеш факултет који нећеш волети. Ако сматраш да је Фармација нешто што би ти волела да студираш, да ти баш она одговара, далеко је боље да се мало помучиш и упишеш оно што желиш, него да, само зато што си била друштвени смер, упишеш нешто што ће ти бити туробно. Ипак, неке предмете заволиш само зато што се кратко и не претерано темељно дружиш са њима, док друге мораш да дрљаш нашироко па ти се куд-и-камо смуче. Битно је да си сигурна да су природне науке оно што те дефинитивно интересује, а све остало ће уз то бити лакше.

Срећно, шта год да одлучиш  :cvet

sssneguljica

Hvala puno na savetu i podrsci,znam da ce oko priprema biti teze nego njuma,ali necu odustajati.Sto se tice jezika,i oni mi savrseno idu,ali bez obzira ne privlace me u smislu studiranja!

sssneguljica

A i ovo me zanima,da li osim ukupnih bodova iz skole sva 4 razreda,prijemnog iz biologije i hemije ulaze u obzir i ocene iz ova dva predmeta...pozz

whatever

Пријемни се полаже из математике и хемије, не из биологије и хемије. Оцене из ова два предмета се не рачунају посебно, дакле максимум из школе је 40 поена, а пријемни вреди максимално 60 - 30 на математику и 30 на хемију.

Покушај и да мало протрчиш кроз све теме везане за пријемни испит на форуму, на много је недоумица одговорено, па да се не дуплирамо, а прочитаћеш и још које искуство које ти можда помогне у одлучивању  :cvet

Wlada

Обавезно погледај која све знања стичеш на фармацији, то можеш на сајту факултета, јер ти то одређује смер у којем ће ти интересовања бити усмерена у наредних 5 година.

sssneguljica

Da mislila sam na hemiju i matematiku...