Virtuelni vodic za studente Univerziteta u Novom Sadu

Started by pereca, 04-03-2008, 13:42:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pereca

 Студенти Новосадског универзитета и чланови Студентске уније Универзитета у Новом Саду покренули су пројекат намењен матурантима и будућим студентима. Реч је о виртуелном водичу у коме ће бити обухваћене све институције у граду и моћи ће да помогне бруцошима, посебно онима који нису из Новог Сада.

Шесторо младих и амбициозних људи: Никола, Света, Јелена, Анес, Борис и Александра вредно су четири месеца радили на овом пројекту, с мало средстава, а и данас им је новац велики проблем. Заправо, једина инстутуција која им је изашла у сусрет, Секретаријат је за спорт и омладину.

- Реч је о CD-у који ћемо делити матурантима у свим средњим школама у Новом Саду, али и Суботици и Зрењанину, како би добили што јасније информације о студирању. Осим тога, обухватили смо и све новосадске институције, као и музеје, позоришта, здравствене установе, како би им први дани боравка у непознатом граду били што угоднији - каже Анес Ћемам, идејни творац пројекта.

Студентска унија ће у сарадњи с Унијом ученичких парламената бесплатне компакт-дискове почети ускоро да дели матурантима, а убрзо ће и поставити сајт www.virtualnivodic.com, који ће бити доступан за све, а не само за бруцоше. Ћемам истиче да ће сајт бити и на енглеском језику, тако да ће моћи да га посећују и страни студенти, али и остали туристи који долазе у Нови Сад.

На сајту ће бити представљен Новосадски универзитет, са свим факултетима, као и Студентски центар с домовима и мензама, Завод за здравствену заштиту студената, све у вези са спортом и клубовима у Новом Саду, као и културно-уметничка друштва, школе за стране језике, Амерички кутак, музеји, кафићи, позоришта, биоскопи...

Осим тога, моћи ће се наћи све информације о кредитима и стипендијама, а један део биће посвећен Болоњској конвенцији.

Сајт, али и CD, разликоваће се од сличних линкова, јер је, како кажу ови студенти, језик прилагођен младима, све информације написане су сленгом, урбаним стилом говора, како би се млади људи што више и боље анимирали.


Извор: 24 Сата