Mu¹karci koji peru sudove imaju bolji seksualni ¾ivot

Started by Bred, 07-03-2008, 13:25:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug | 07.03.2008 - 12:42

Mu¹karci koji sa svojim ¾enama dele kuæne poslove pobolj¹avaju sklad u svom braku i imaju bolji seksualni ¾ivot, pokazalo je istra¾ivanje obavljeno u SAD.

"©to mu¹karci vi¹e obavljaju kuæne poslove, to su ¾ene sreænije i zadovoljnije", ka¾e Skot Koltrejn, sociolog sa univerziteta Riversajd u Kaliforniji i koautor istra¾ivanja èiji su rezultati objavljeni na internet sajtu savetovali¹ta za savremenu porodicu (CCF).
"Kada mu¹karci obavljaju vi¹e poslova u kuæi, ¾ene se oseæaju ravnopravnije i zadovoljnije su svojim brakom, ¹to znaèi da meðu supru¾nicima ima manje sukoba", navodi se u studiji.
"Sociolozi se u principu ne bave time, ali psihoterapeuti ka¾u da postoji direktna veza izmeðu veæe anga¾ovanosti mu¹karaca u kuænim poslovima i uèestalosti seksusalnih odnosa", istakao je Koltrejn.
U komentaru objavljenom na istom sajtu, psiholog D¾o¹ua Kolman iz savetovali¹ta CCF navodi da je podela kuænih poslova "povezana sa veæim zadovoljstvom brakom i ponekad takoðe sa èe¹æim seksualanim odnosima supru¾nika".
"®ene ka¾u da oseæaju veæu seksualnu privlaènost i veæu ne¾nost prema svojim mu¾evima ako sa njima dele kuæne poslove", obja¹njava Kolman.
On meðutim upozorava da vi¹e vremena posveæenog deci mo¾e da naudi intimnosti braènog para. Mnogi braèni parovi vi¹e vremena provode sa decom elimini¹uæi ili osetno smanjujuæi svoje romantiène trenutke, ka¾e Kolman.
Ovo istra¾ivanje biæe predstavljeno na godi¹noj konferenciji savetovali¹ta CCF iduæeg meseca u Èikagu.

blic