Za mlade istra¾ivaèe gradnja 134 stana

Started by Bred, 18-03-2008, 14:35:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Beta |

Mladi istra¾ivaèi æe u narednih petnaestak dana dobiti kljuèeve od stanova zgrade, za èiji je zavr¹etak izgradnje sredstva obezbedilo Ministarstvo nauke, najavila je juèe dr¾avni sekretar u tom ministarstvu Uranija Kozmidis-Luburiæ.

„To je indirektni naèin da se pomogne nauènicima da ostanu u zemlji, da ne odu u beli svet“, rekla je Kozmidis-Luburiæ na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
Ona je navela da ta zgrada, koja se nalazi u Novom Beogradu, ima 134 stana, a da je u planu zidanje jo¹ pet zgrada na istoj lokaciji u kojima æe ¾iveti mladi istra¾ivaèi.
Izgradnja je finansirana sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) i Ministarstva nauke.
Kozmidis-Luburiæ je najavila da æe u Novom Sadu poèetkom aprila biti postavljen kamen temeljac za zgradu od 27 stanova za nauène radnike, a u planu je da se takva zgrada izgradi i u Kragujevcu. Istra¾ivaèima æe, kako tvrdi, uskoro biti omoguæen i otkup stanova i to po ceni koja je 2,5 puta manja od tr¾i¹ne, na period od 20 godina.
Ona je istakla da se Ministarstvo nauke neæe me¹ati u dodelu stanova i da æe istra¾ivaèi dobijati stanove po rezultatima rada, a ne na osnovu politièke opredeljenosti. Upitana da li je bilo gre¹aka u radu Fondacije za re¹avanje stambenih pitanja, Kozmidis-Luburiæ je rekla da je bud¾etska inspekcija na¹la propuste u javnim nabavkama, ali su ispravljeni.

blic