Internet modem za poneti

Started by _d.0.t_, 12-03-2008, 17:11:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

_d.0.t_

Internet modem za poneti

Kompanija „Telenor“ u svoju ponudu uvrstila je i internet. Sve ¹to vam je potrebno jeste modem koji odgovara va¹em raèunaru i jedan od internet tarifnih paketa. Nakon toga, mo¾ete da poènete sa surfovanjem, bilo gde i bilo kada, jer gde ima „Telenor“ mre¾e, imaæete i internet.

Testirali smo „Telenor“ internet. Modem staje u d¾ep. U stvari mo¾e i u novèanik da stane. Mo¾ete da ga pove¾ete sa laptopom ili obiènim raèunarom. Mo¾ete da ga prvo prikaèite na laptop, a zatim na obièan raèunar, mo¾ete da ga ponesete sa sobom ako idete na mesto gde imate raèunar, ali nemate net...
Instalacija, èak i za one koji se „pla¹e“ kompjutera, jeste sasvim jednostavna. Dovoljno je da nekoliko puta kliknete na „next“ i modem je instaliran.
U ponudi su èetiri razlièita modela modema i pet razlièitih tarifnih paketa.
Mi smo testirali mre¾u uz pomoæ „express“ modema i tarifnog paketa internet 100. „Telenor“ internet omoguæava brzine do 1,8 MB u sekundi, a tarifni paket nam je omoguæavao da za mesec dana potro¹imo 100 besplatnih megabajta. Ako sve to preraèunamo u dinare, modem bismo platili 8.990 dinara ukoliko sklapamo ugovor na dve godine, ili 10.990 dinara ako potpisujemo jednogodi¹nji ugovor. Pretplata na internet je meseèna i plaæa se 750 dinara.
Modem je kod nas bio dve nedelje. Na¾alost, nismo uspeli da testiramo „Telenor“ internet van Beograda. A u na¹em glavnom gradu je radio besprekorno. Gledali smo video snimke, listali internet stranice, pisali mejlove... koristili smo ga maksimalno. Najzabavnija nam je bila opcija koja nam je omoguæavala da preko neta po¹aljete poruku na bilo koji broj mobilnog. I tu uslugu smo maksimalno koristili.
Na internetu smo bili skoro tokom èitavog dana. Uglavnom smo bili konektovani 24 sata, jer smo jednostavno zaboravljali da se na kraju dana iskonektujemo.
Ako se u nekom momentu zapitate kolika vam je bila potro¹nja i da li ste prekoraèili besplatnih 100 MB, „Telenorov“ internet vam nudi kompletan uvid u va¹e stanje.
Mi smo za dve nedelje besomuènog kori¹æenja interneta potro¹ili 62 MB, ¹to znaèi da bismo uz racionalniju upotrebu uspeli da se uklopimo u besplatnih 100 MB.


[blic]