VIP i vodafone stratesko partnerstvo

Started by Bred, 18-04-2008, 14:32:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Vip i Vodafon intenziviraju ekskluzivno strate¹ko partnerstvo
Vip mobile i Vodafon, vodeæa meðunarodna grupacija iz oblasti mobilnih komunikacija u svetu, danas su sveèano najavili da æe intenzivirati svoje ekskluzivno strate¹ko partnerstvo.

Vipovi korisnici æe se pridru¾iti Vodafonovoj globalnoj zajednici koja trenutno ima vi¹e od 520 miliona èlanova ¹irom sveta: krajem 2007. godine Vodafon je imao preko 252 miliona korisnika u 25 zemalja na 5 kontinenata u kojima ima direktne investicije. Vodafon je dodatno prisutan i na 41 partnerskom tr¾i¹tu, sa 270 miliona korisnika u vi¹e od 60 zemalja.

Vodafon je najavio da æe u Srbiji saraðivati ekskluzivno sa kompanijom Vip mobile.

“Srbija je va¾no tr¾i¹te telekomunikacija u Evropi koje se ubrzano razvija. Zato nam je drago ¹to je Vodafon sada, kroz partnerstvo sa Vipom, u moguænosti da ovda¹njim korisnicima ponudi kompletnu paletu internacionalnih proizvoda i usluga. Zadovoljni smo dugoroènom, veoma dobrom saradnjom sa mobilkom austria grupom, koja je poznata kao lider u inovacijama i po primeni visokih standarda poslovanja, i drago nam je ¹to sada na¹u saradnju pro¹irujemo i na Srbiju“, rekao je Pol - Gerhard Itjeshorst, izvr¹ni direktor Vodafona za partnerska tr¾i¹ta.

Vip je prvi operater u Srbiji koji je ponudio Blackberry® iz Vodafona u decembru 2007. godine.

“Parnerstvo Vipa i Vodafona donosi mnoge pogodnosti korisnicima. Ono spaja iskustvo vodeæe meðunarodne grupacije u oblasti mobilnih komunikacija u svetu i Vipovo poznavanje lokalnog tr¾i¹ta, tako da æe korisnici u¾ivati u najboljem od oba sveta“, rekao je Alexander ©perl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Zahvaljujuæi ovom partnerstvu, Vipovim korisnicima æe u buduænosti biti ponuðene jo¹ inovativnije usluge i ekskluzivni telefoni, a imaæe i pristup Vodafonovoj mre¾i meðunarodnog rominga.
Kako je obja¹njeno na dana¹njoj konferenciji za novinare, oba partnera nastaviæe da posluju kao nezavisne kompanije, ali Vip ima ekskluzivno pravo da svojim korisnicima nudi Vodafonove proizvode i usluge.
Nekoliko èlanica mobilkom austria grupe, kao ¹to su mobilkom austria (Austrija), Vipnet (Hrvatska), Mtel (Bugarska) i Si.mobil (Slovenija) veæ su sklopile partnerstvo sa Vodafonom.
Vip mobile æe dodati Vodafonov logo na sve proizvode i usluge koje bude nudio srpskom tr¾i¹tu kao rezultat ovog partnerstva.

http://www.vipmobile.rs/cm/brief/media/pressarchive/index.php?id=64