Matiène æelije za poveæanje grudi

Started by Bred, 16-02-2007, 16:55:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Nauènici su uspeli da uzgaje matiène æelije iz ¾enskog sala da bi poveæali ¾enske grudi i tvrde da se ovakvim zahvatom dobijaju grudi prirodnijeg izgleda nego ¹to mogu da pru¾e silikoni.

Japanski tim nauènika je ovaj medicinski zahvat uradio na 38 ¾ena, koje ka¾u da ne oseæaju nikakve probleme. Ovaj tretman æe biti dostupan kod plastiènih hirurga za pet godina. Dr Kotaro Jo¹imura sa Univerziteta u Tokiju, kombinovao je matiène æelije sa æelijama masnog tkiva, a zatim ih ubrizgavao u grudi. Ova tehnika je prvi put kori¹æena 2004. godine. Za sada, ova tehnika poveæava grudi samo upola koliko to mogu sintetièke proteze.

CDC/IB

blic

dopuna=>
Matiène æelije umesto silikona

Nauènici u Japanu tvrde da su uspeli da poveæaju ¾enske grudi koristeæi salo i matiène æelije. Ova tehnika koristi masne naslage sa stomaka obogaæene matiènim æelijama. Struènjaci se nadaju da æe nova metoda dati ¾enskim grudima prirodniji izgled, za razliku od ve¹taèkih implantata koji su punjeni silikonima.

Dr Kotaro Jo¹imura sa Univerziteta u Tokiju sa svojim timom kombinovao je matiène æelije sa æelijama masnog tkiva, a zatim ih ubrizgavao u grudi pacijentkinja. Tim ¾enama nove grudi su mekane i prirodne, ali se jo¹ uvek ne zna njihov rok trajanja.

Za vreme operacije hirurzi inono3vaju æelije sala iz stomaka ili bedara, i onda se u tu ka¹u dodaje veæi broj matiènih æelija nego ¹to je uobièajeno. To su takozvane master æelije koje su sposobne za proizvodnju novih masnih æelija. Kada se obogaæena me¹avina matiènih æelija kombinuje sa normalnim masnim tkivom, mo¾e se ubrizgati u predeo grudi.

- Matiène æelije u estetskoj hirurgiji nisu ni¹ta novo. Mi ih koristimo za poveæanje polnog organa, rekonstrukciju lica (uveæanje jagodica) i ¹aka. Matiène æelije uzimamo iz krvotoka pacijenta, uzgajamo ih u laboratoriji i stavljamo u posebne kalupe. Kod poveæanja grudi matiène æelije se ne preporuèuju, ne zato ¹to mo¾e doæi do komplikacija nego grudi ne izgledaju lepo kao kada su napunjene silikonima. Takoðe, to je ogromni tro¹ak - obja¹njava za „Blic“ dr Dejan Milutinoviæ, estetski hirurg iz ordinacije „Perfekt“.

Slièan stav imaju i britanski hirurzi. Njih malo brine ova procedura jer, kako ka¾u, bilo bi nekorektno da grudni implantat mo¾e da nastane samo iz matiènih æelija i preme¹tanja sala, ¹to nije nova procedura. Oni podseæaju da nova metoda mo¾e dovesti do komplikacija i neprirodnog oblika grudi. Ipak, biv¹i predsednik Britanskog udru¾enja hirurga plastiène hirurgije rekao je da ne bi trebalo prestati sa radom na ovoj novoj tehnici.

S. T
blic

Al-Jasmina

Problem vecine zahvata sa ubacivanjem sopstvenih celija sala u odredjene regione je reapsorpcija tih istih..organizam tezi da vrati prvobitni izgled...

Eh da se moze chuknuti po DNK strukturi radi trajnijeg remodeliranja.. :lol:

Adonis_Vernalis

Silikoni su jeftiniji. Zamislite koliko bi nemilo cudo novaca kostala 2 kubika maticnih celija? Cak ni Ceca to ne bi mogla da si priusti, a njoj je bitan feeling.

wolfeitzckie

evo je jos jeftinija a zdravija varijanta :

http://www.youtube.com/watch?v=8ur9piNe4fs&eurl=http://www.zokster.net/drupal/node/1201

Adonis_Vernalis