Prevoðenje sa hrvatskog na srpski

Started by Bred, 28-05-2008, 16:23:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: Tanjug
Na inicijativu Doris Pak i Hansa Svobode, u Evropskom parlamentu je od juèe uvedeno prevoðenje s hrvatskog na srpski jezik.

Na inicijativu Doris Pak i Hansa Svobode, u Evropskom parlamentu je od juèe uvedeno prevoðenje s hrvatskog na srpski jezik, jer su hrvatski prevodioci izdvojeni u posebnu kabinu, odvojenu od zajednièke kabine za srpski, bosanski i crnogorski jezik, javljaju danas hrvatski mediji.

Hrvatski predstavnici bili su protiv ideje Sekretarijata EP da, shodno praksi Ha¹kog suda, obezbedi zajednièki prevod na hrvatsko-srpsko-bosanskom jeziku.

U tome su dobili podr¹ku Doris Pak koja smatra da je va¾no obezbediti da se svako mo¾e izra¾avati na svom jeziku, i Hansa Svobode da je jezik pitanje sopstvenog identiteta koji treba po¹tovati.

Drugaèije mi¹ljenje imao je predsednik EP Hans Gert Petering koji je primetio da parlamentarci iz regiona u pravilu ne koriste slu¹alice kad govori neko od njihovih kom¹ija i ocenio da bi se zbog te èinjenice moglo u¹tedeti na tro¹kovima dodatne kabine za prevod.

Njegova argumentacija nije usvojena, pa je veæ govor predsednika parlamenta Srbije Olivera Duliæa uredno preveden na hrvatski jezik.

b92

--
:lol2: :lol2: :lol2:

darusaz

Vidim ja da i Doris Pak sada slu¹a savete Voje ©e¹elja.  :>

AnaCrvena

 :roll: cula sam da se desava da pustaju titl kad,na primer,neki nas sportista daje izjavu posle utakmice,i mislila da je fora!sad kapiram da su skloni takvom zamlacivanju :roll: