Uvrede na prostorijama Unije Roma

Started by darusaz, 30-05-2008, 15:59:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

darusaz

Увреде на просторијама Уније Рома

Београд -- На просторијама Уније Рома Србије у Београду нацртан је кукасти крст и исписане су погрдне речи. Случај је пријављен полицији, која је извршила увиђај.



Председник Уније Рома Рајко Ђурић рекао је да је на вратима и зиду просторија у Сарајевској улици, највероватније током ноћи, нацртан кукасти крст поред кога је исписано "Ј.... вам мајку циганску". Ђурић сматра да је овај инцидент политички мотивисан јер је Унија Рома увек била део демократског блока Србије.

Ђурић је позвао своје сународнике да свим средствима иступе против нове тоталитарне власти у Србији и додао да је овај догађај само један од многих против ромске популације у Србији.

"Очигледно је да је овај графит који је исписан на улазним вратима наше странке политички мотивисан јер наша странка је увек била део демократског блока Србије", каже он за Б92.

"Ми се залажемо и залагали смо се све време дакле за проевропску Србију, за демократску Србију и за Србију као правну државу", каже он.

Лидер Уније Рома је додао да је последњих годину дана, а највише у јеку изборне кампање, добијао претеће СМС поруке, али да није много придавао значаја томе.

Ђурић је у досадашњем сазиву био посланик Уније Рома Србије, која, међутим, на изборима 11. маја није прешла цензус.

(RTV B92)
--------------------------------------
Страшно, а ја видим данас полиција ми у згради цело преподне. Како је наша зграда иначе сва запуштена, а ни интерфон нам не ради како ваља, о брави на оба пара улазних врата да и не говорим, није ни чудо што је неки помрачени ум ушао и урадио ово. Срамота!