Ahmadine¾ad: Era D¾ord¾a Bu¹a je gotova

Started by darusaz, 12-06-2008, 19:22:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

darusaz

Ахмадинежад: Ера Џорџа Буша је готова



Председник Ирана Махмуд Ахмадинежад изјавио је у среду да је „ера америчког председника Џорџа Буша готова” и да он неће моћи више да науди Ирану. „Ваша владавина је завршена и, хвала Богу, нећете моћи више да наудите ниједном делићу наше земље”, изјавио је Ахмадинежад у месту Шар-Корд, на западу Ирана, пренела је агенција ДПА. Буш је јуче на самиту САД и Европске уније на Брду код Крања, у Словенији, где је започео опроштајну европску турнеју, рекао да свет треба да буде чвршћи према Ирану уколико та исламска држава одбије да обустави програм обогаћивања уранијума и рекао да има разумевања за разматрање евентуалне војне акције против Ирана у Израелу. „Уколико се неко усуди да науди и једном делићу Ирана, наша омладина ће му одсећи шаке, скинути осмех с његовог лица и постарати се да жали до краја свог живота што је кренуо на Иран”, поручио је председник Ирана, а пренела иранска информативна мрежа Хабар.

У заједничком саопштењу ЕУ и САД после самита на Брду код Крања наведено је да треба размотрити наметање додатних санкција иранским банкама „како не би биле у могућности да подржавају ширење нуклеарних активности и тероризам”.

Ахмадинежад је поновио да претње и санкције Запада неће уплашити Иран и да ће та земља наставити с развијањем нуклеарног програма.

Иран подржава Барака Обаму, кандидата Демократске странке, на председничким изборима у САД у новембру, с којим се нада да ће имати критички дијалог и да ће се завршити три деценије дипломатског отуђења, навела је немачка агенција.

Један од главних плусева за Обаму у Ирану је његово друго име Хусеин, јер се тако зове и трећи шијитски имам који је веома цењен у шијитском Ирану, оценио је ДПА.

(извор: ТАНЈУГ)

dirigent

Obama je jedan,  a ratni lobi i proizvodjaci oruzja su mnogo mocniji. Koknuti americkog predsenika je uvek jeftinije , nego boriti se za mir i toleranciju u svetu.