Dvoje mrtvih u tuèi na Vraèaru

Started by Bred, 03-12-2008, 20:06:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92
Beograd -- Dva mladiæa ubijena su noæas u masovnoj tuèi u beogradskom naselju Vraèar. Policija je uhapsila uèesnike tuèe.

U sukobu dve grupe mladiæa, jutros oko èetiri sata, u kafani ®uta greda na Vraèaru, ubijeni su 20-godi¹nji Marko ®ivojinoviæ i 21-godi¹nji Marko Milanov, a povod za sukob bilo je dobacivanje jednoj od devojaka koja je bila u dru¹tvu napadaèa. U tuèi su povreðene jo¹ tri osobe, od kojih jedna te¾e.

Povod za sukob bila je nesuglasica oko devojke, koju su uèesnici tuèe poznavali, ali i nezgodan pogled koji je jedna grupa uputila drugoj.

Nakon toga, iza¹lo je iz kafane 11 osoba, meðu kojima su bila trojica momaka sa no¾evima.

Vlasnica kafane Zorica Panteliæ, ka¾e da je rasprava nastavljena ispred lokala, a do tuèe je do¹lo kada je jedan od isprvociranih izvadio no¾.

“Jedna grupa je sedela, dve devojke i tri momka, ja mislim da su oni i izvr¹ili to krivièno delo. Ovih osam je sedelo i jedan je slavio 18 roðendan. Poèeli su da dobacuju jedni drugima – ‘¹ta se ti javlja¹ mojoj devojci’”, preprièava Panteliæeva raspravu koja je prethodila tuèi.

Tuèa je prestala u trenutku kada su obe grupe shvatile da je Marko ®ivojinoviæ ubijen.

Kada je stigla hitna pomoæ, znake ¾ivota davao je Marko Milanov, ali je on na putu do Urgentnog centra preminuo od povreda nanetih no¾em.

Naèelnik hirurgije Vladimir Ðukiæ, rekao je da su posle tuèe u urgentni centar primljene èetiri osobe.

“Povreðeni D.N, roðen 1989, primljen je na Uregntni centar i zbog te¹kih telesnih povreda on je operisan. Jetra je u stabilnom stanju i trebalo bi da postoperativni proces bude dobar”, obja¹njava Ðukiæ.

U policiji ka¾u da je posle dvostrukog ubistva uhap¹eno 15 osoba za koje se osnovano sumnja da su izvr¹ili to krivièno delo.

Prema reèima naèelnika odeljenja za krvne i seksualne delikte, Vlastimira Vulikiæa, kod dvojice momaka pronaðeni su no¾evi.

“Evidentno je ¹ta je motiv - ¹to je za Beograd postala praksa - a to je da jedan nezgodan pogled mo¾e da dovede do situacije da nekoga mo¾ete da li¹ite ¾ivota. Ljudski ¾ivot u sistemu na¹eg dru¹tva je a zadnjem mestu”, smatra Vulikiæ.

Statistike pokazuju da je uèestalost nasilnog pona¹anja kod mladih u padu, ali zato znaèajno raste surovost i okrutnost nasilnih dela, rekao je gostujuæi u vestima B92 Zlatko Nikoliæ iz Instituta za kriminolo¹ka i sociolo¹ka istra¾ivanja.

Nikoliæ je rekao da je komunikolo¹ka sposobnost mladih veoma siroma¹na, te jedini naèin za re¹avanje problema nalaze u sukobu. On se ipak ne zala¾e za poo¹travanje sankcija prema prestupnicima.

maki

ovo je bilo u 'Zutoj gredi',ako sam dobro cula..
A i ne cudi me s' obzirom na to kakva sve ekipa tamo dolazi..

Bred

Jeste, zuta greda.

A kakva ekipa to tamo dolazi?
:molim:

maki

Oni za koje ja znam da idu tamo su kompletne budale..a na pitanje,a koga to znas..nece biti odgovora :K

Bred

hahahaha, nisam mislio to da pitam ... :lol3:

stvarno je tacno da ljudski zivot se kod nas sve manje ceni.

a agresivnost koju mladi poseduju je zaprepascujuca. :face:

mislim, dodje i meni nekad da izvrsim masakr, ali postoje nacini da se to kanalise drugacije.
:wink:

bozana