Uhap¹eni osumnjièeni za falsifikovanje studenstkih markica

Started by Bred, 02-09-2008, 13:04:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug | Blic
Beogradska policija uhapsila je Milana S. (23) i Milo¹a S. (23), koji nemaju prijavljeni boravak u Beogradu, zbog osnovane sumnje da su falsifikovali i prodavali studentske meseène markice za prevoz GSP "Beograd", saop¹teno je danas iz MUP-a Srbije.

Policija ih sumnjièi za izvr¹enje vi¹e krivièih dela "falsifikovanje znakova za vrednost u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist", u periodu od 2006 - 2008. godine, na teritoriji Beograda.
Milan S. je osumnjièen da je u iznajmljenom stanu, na svom raèunaru uz pomoæ skenera i ¹tampaèa, izradio za sada neutvrðeni broj falsifikovanih studentskih meseènih markica za prevoz GSP "Beograd".
Falsifikate je izradio tako ¹to je na originalnu studentsku markicu koju je skenirao, a potom ¹tampao, lepio originalne holograme sa originalnih karti za jednu vo¾nju, navedeno je u saop¹tenju.

Falsifikovane markice je prodavao za iznos od 100 do 200 dinara, po komadu, (20 - 100 komada meseèno) osumnjièenom Milo¹u S. koji ih dalje preprodavao studentima i drugim nepoznatim osobama ispred studentskih domova "Ko¹utnjak" i "Karaburma" u Beogradu, za iznos od 300 dinara.

Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjièenog Milana S. prona¹la raèunar, skener i ¹tampaè, kao i vi¹e falsifikovanih markica za mart, april, jun i jul ove godine, od¹tampanih na papiru, kao i vi¹e poni¹tenih karata za jednu vo¾nju u gradskom prevozu.
Prilikom kontrole putnika u autobusu na liniji broj 95, kontrolori GSP "Beograd" su kod jednog putnika prona¹li falsifikovane studentske meseène markice za prevoz ( za jul, jun, maj, mart, februar ove godine). Daljim radom je ustanovljeno da je vi¹e osoba uèestvovalo u kupovini i nabavljanju falsifikovanih markica, navedeno je u saop¹tenju.