©ta sve izaziva impotenciju

Started by Bred, 10-09-2008, 15:08:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: E.B. | Blic

Na velikom simpozijumu posveæenom impotenciji (http://farmaceuti.com/tekstovi/farmakologija-2/erektilna-disfunkcija) u Hamburgu, svetski struènjaci iz oblasti urologije razmatrali su problem erektilne disfunkcije od koga boluje oko 150 miliona mu¹karaca ¹irom sveta. Tom prilikom su objavili da su poveæani krvni pritisak, ¹eæerna bolest, alkoholizam, pu¹enje, gojaznost i odreðeni lekovi u direktnoj vezi sa erektilnom disfunkcijom i da su odgovorni za njen nastanak.

Prema reèima struènjaka, savremenom mu¹karcu, ali i ¾eni seks je veoma va¾an, ponekad èak i presudan za opstajanje veze. A kao jedan od najèe¹æih seksualnih problema navodi se problem sa uspostavljanjem i odr¾avanjem erekcije. Pora¾avajuæa je i statistika koja pokazuje da u svetu trenutno od impotencije pati oko 150 miliona mu¹karaca.
Danas se zna da je poremeæaj erekcije u tesnoj vezi sa drugim zdravstvenim stanjima: poveæani krvni pritisak, ¹eæerna bolest, alkoholizam, pu¹enje, gojaznost, kao i uticaj nekih lekova. Ipak savremena medicina je dosta odmakla u leèenju impotencije i dana¹nja dostignuæa omoguæavaju mu¹karcima da u¾ivaju u kvalitetnom seksualnom ¾ivotu. Doktor profesor Frank Somer, profesor urologije na Univerzitetu u Kelnu, tokom kongresa je rekao:
- Poslednjih godina pojavilo se nekoliko pilula koje re¹avaju problem impotencije mu¹karaca. Jedna od njih je i ,,levitra". Ova pilula poma¾e mu¹karcima da prevaziðu problem sa uspostavljanjem i odr¾avanjem erekcije. Sve to zahvaljujuæi vardenafilu, hemijskoj supstanci za leèenje impotencije, koju sadr¾i ,,levitra", po èemu se i razlikuje od dosada¹njih preparata, po¹to deluje brzo, mo¾e se konzumirati uz alkohol, ne utièe na spermogram i lako se elimini¹e iz organizma.
Ipak, istièe dr profesor Frank Somer, najva¾nije je da se pored uzimanja pilule re¹ava zdravstveni problem, koji se smatra odgovornim za impotenciju.