DNK analizom pseæeg izmeta protiv nemarnih vlasnika

Started by Bred, 17-09-2008, 13:37:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug |Blic

U izraelskom gradu Petah Tikvi planiraju da uz pomoæ DNK analize povedu borbu protiv zagaðivanja okoline pseæim izmetom. Radi se o polugodi¹njem probnom programu, pokrenutom pro¹le nedelje, na osnovu koga se tra¾i da vlasnici dovedu svoje pse kod op¹tinskog veterinara, da uzme uzorke genetskog materijala.

Grad æe te uzorke koristiti da ih uporedi s onim ¹to nemarni vlasnici ostavljaju na ulici da bi se zapravo oni identifikovali. Vlasnici koji pokupe pseæi izmet i bace ga u posebno oznaèene kante na ulicama Petah Tikve, æe takoðe biti identifikovani kako bi se nagradili besplatnom pseæom hranom ili igraèkama, pi¹e Rojters. Izmet ostavljen na ulicama æe se uporeðivati s DNK podacima kod veterinara i na osnovu toga æe se ka¾njavati vlasnici koji se ne pridr¾avaju propisa o oèuvanju ¾ivotne sredine.
Glavni gradski veterinar Tika Bar - On, idejni tvorac programa, ka¾e da joj cilj da anga¾uje sve sugraðane i da im poka¾e kako se odr¾ava èistoæa. DNK uzorci takoðe mogu da pomognu veterinarima u istra¾ivanju genetskih bolesti kod pasa, pseæeg pedigrea i identiteta pasa lutalica, umesto identifikacijom elektronskim èipovima, kako se do sada radilo. Ona ka¾e da su stanovnici Petah Tikve u centralnom Izraelu dobro primili njen program i da saraðuju jer im je stalo da grad bude èist. Ako proba uspe, od vlasnika pasa æe se zahtevati da obezbede DNK uzorke svojih pasa.

frckica-j


Bred


mirror-girl


maYes

ovo je stvarno zestoko preterivanje...
bolje da te pare uloze da ociste ulicu..

mirror-girl


KaBoom

Mo¾da imaju toooliko pasa da su im ulice pune govana i ne znaju ¹ta æe vi¹e. Pa oæe puèanstvo da nauèe da skuplja govanca za sobom (svojim ljubimcima). Dok te ne lupe po d¾epu - neæe¹ se opametiti. Bar je tako kod nas u Srbiji.

mirror-girl


Bred

sumnjam da bi bila slaba vajda ...  :wink:
ovako, tesko ces zagoraciti bilo gde u Bgu a o zelenim povrsinama da ne pricam a da ne zgazis u :shit:

maYes

sve je dobro dok ne krenu da nam odsecaju ruke, kao u nekim zemljama za kradju...  :wacko:
ovako...kupacemo se u govnima!  :~