Silva metod

Started by Coolgemini, 09-08-2006, 08:41:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Coolgemini

Iskustva iz ranog detinjstva su uskladistena na dubokim nivoima svesti i uticu na svakidasnje ponasanje. Secate da su Vam govorili da dobro ucite kako biste postali uspesni u zivotu. To je program koji ocene izjednacava sa uspehom. Ako su Vam ocene prosecne - on tezi da Vas vodi prosecnom uspehu u zivotu. Ovaj i mnogi drugi programi koji su rano usadjeni u nas mogu se menjati. Da bi se to ucinilo - ubacujemo nove programe na istom nivou gde su usladisteni stari. E, tu stizemo do Silva metode - metode kontrole sopstvenog uma.
Silva metod kontrole sopstvenog uma je program razvijen sa ciljem da pomogne ljudima da nauce kako da svesno koriste obe mozdane hemisfere za razmisljanje. Prisutan je u 102 zemlje, a koristi ga vise od 12 miliona ljudi. To je siguran, jednostavan metod, naucno zasnovan, koji omogucava da se oslobodi kretaivni potencijal desne hemisfere mozga za resavanje poteskoca, i kombinuje sa logickim mogucnostima leve mozdane hemisfere. Na ovaj nacin, boljim koristenjem sopstvenih potencijala, uspesno se razresavaju raznovrsne teskoce: licne, zdravstvene, poslovne, komunikativne.

Naucna istrazivanja su pokazala da najuspesniji ljudi koriste svoj um drugacije od prosecnog coveka.Ove osobe koriste nize mozdane frekvencije za koje je karakteristicna imaginativnost, kreativnost, masta. Mozak vibrira elektricnom energijom. U budnom stanju on pulsira oko 20 puta u sekundi i to se zove beta frekvencija. U opustenom,lakom snu, alfa frekvenciji, mozak pulsira od 7 do 14 puta u sekundi, a jos dva sporija pulsa se zovu teta i delta. Deca, od 7 do 14 godina, najlakse usvajaju znanja, njihova kreativnost je dokazana, masta naglasena. Posle 14 godine sve vise logicki funkcioniramo i budno stanje provodimo u beta frekvenciji. Silva metod nas uci da svesno funkcionisemo na kreativnom alfa nivou, kako da ispravimo probleme  ciji su koreni u teta nivou (uzrast od 4 do 7 godina). Naucivsi da se opustimo, da udjemo u stanje duboke mentalne i fizicke opustenosti, u mogucnosti smo da stvaranjem pozitivnog stava, zelje, ocekivanja, vere putem vizuelizacije, dovedemo u svoj zivot zeljeno resenje problema bilo koje vrste.

Silva metod se zasniva na opustanju, zelji, veri, ocekivanju,a to se postize kreativnom vizuelizacijom, ekstra culnom percepcijom. To je praktican metod koji pomaze da se latentni potencijali svake osobe sistematski primene u postizanju resenja bilo koje vrste.

<a href="http://www.expona.co.yu/4/silva.htm" rel="nofollow">Izvor</a>

SandraD.

Naravno,Coolgemini i mene interesuje ova tema,mada ne znam mnogo,cula sam da treba biti veoma oprezan sa ovim metodama,dakle da onaj ko zeli da ih primenjuje treba da ima jako dobrog ucitelja koji ce ga voditi na tom putu,jer se desavalo da se skretalo sa puta i da se nije moglo vratiti,ima primera bas mislim na Silva metod.Poznata je vec cinjenica da je nas mozak vrlo malo istrazen,i u poslednje vreme nicu sve nove i nove studije i tehnike kojima se svesno kontrolisu podsvesni delovi nase psihe i aktiviraju slojevi mozga koji su uspavani.Kod nas ima vrlo malo ljudi(a mislim na psihologe i psihijatre),koji se bave ovim tehnikama,jer nisu dovoljno kvalifikovani za to,ali zato Rusi vec uveliko to rade,i imaju mnogo uspeha u tome.U svakom slucaju,pravilno koriscenje ove metode dovodi do ogromnih uspeha,o kojima mi ni ne slutimo.

Coolgemini

.....Nacuo sam da postoje ali kao sto kazes nisu dovoljno kvalifikovani i opremljeni za rad,pogotovo sto ne pruzaju nikavu garanciju da li ces ostati cistog uma ili sa nekom pogresnom postavljenom vizijom... :roll:...zalosno je sto ih ovde kod nas smatraju sektasima,ali ipak je to problem vecine i nedovoljne informisanosti o neizmernom uticaju skrivenih delova nase psihe i nacinima kako ove metode mogu adekvatnim pristupom uciniti oslobadjanje tereta iz podsvesti i resenje svih problema. :!.ali valjda ce nesto biti i na tom polju psihologije u buducnosti kad bude zazivela Srbija.. :Bog... :wink:

SandraD.

Evo par  tekstova o Silva metodu:
http://www.pravoslavni-odgovor.com/New%20Age/duhovnost_New_age/silva_metod.htm
http://sekte.paracin.co.yu/sajt/stranice/sekte/okultizam/silvaMetodKontroleUma/silvaMetodLicnoIskustvo.htm

Bred

Coolgemini, molim te da postujes link ka sajtu odakle si preuzeo ovaj tekst :!

Al-Jasmina

"Zavisimo upotpunosti od dobrovoljne kooperacije nesvesnog uma.
Nesvesno, na neki nacin, stvara naredni trenutak za nas!" 
                                         Pescana planeta F.Herbert

Ako uzmemo za neku vrstu premise da u vecini mi tezimo licnoj evoluciji,
ili makar poboljsanjima koje smo u stanju da napravimo na sebi...
ili prosto tezimo resavanju svih svojih problema
(u sta nas tako istrajno ubedjuje marketing)

...onda je jasno zasto Silva metod sa ponudjenim resenjima za sve zivotne probleme
moze imati veliki broj sledbenika, ili makar biti popularan kao ideja!

Uzmimo na primer to da se u jednom od ponudjenih linkova ka clancima za Silva metod
pominje kako se moze odgoditi potreba za snom uz pomoc njihove tehnike a recimo za ucenje...
Licno iskustvo:
to mozete i sami- bez te tehnike- cak i bez guarane-
kako?
Snaga volje!  :smile:

"Um je u stanju da nadmasi svaki nerv u ljudskom telu"
Kapitol Dina F.Herbert

Prema hermetickom zakonu
"Sto vazi gore, vazi i dole"
ili "kako na nebu tako i na zemlji"
u praksi, ono sto je u vama bice i oko vas...
Ako stvarate tamu i negativne emocije,
projektovacete ih u svoju okolinu,
i sve ce biti onako kao sto kaze citat koji sam navela na pocetku.

Nisu svi koji se obucavaju u stanju da kasnije
pravilno praktikuju ono sto nauce,
a da ne spominjem da neki sociopata moze pozeleti
da maltretira nekoga naprednim tehnikama!

Ne sumnjam da su Rusi napravili velike poduhvate na polju ljudskog uma
kad se uzme u obzir da je vecina tih istrazivanja zapocela jos tokom "Hladnog rata"
i da se radilo i na podmornicama...
Sto vazi i za Amerikance. I oni su u to vreme intenzivno radili
na razvijanju telepatije i drugih korisnih prednosti u odnosu na protivnika u ratu.
S tim sto su verovatno promenili neke simbole koji se koriste pri metodama,
prilagodili ih ljudima zapadnjacke civilizacije.

Sandra je u pravu, tehnike se najpravilnije uce kada postoji
pravi ucitelj koji je u stanju da nadgleda napredovanje
i ispravlja eventuelne greske svog ucenika.

Vezbe koje jacaju koncentraciju i vizualizaciju,
prema izvornim istocnjackim ucenjima i istrazivanjima (a sve je preuzeto od njih,
a tu su i momenti iz Kabale, tarot... )
nisu nimalo jednostavne...i zahtevaju puno vremena i strpljenja.
Ali imaju efekat...i uz to dolazi i odgovornost. :hm

Primarijus dr Caslav Hadzi Nikolic je u clanku objavljenom u VIVI
pod nazivom "THEOSIS"
dao alternativu odlasku mladih u Indiju u potrazi za prosvetljenjem.
Naime, on govori o tome da se i u pravoslavlju moze naci sve ono sto nude
azijske religije i kulture...
Istina je da prosvetljenje stoji kao krajnji cilj svih religijskih sistema,
ali indijski fakiri,tj. joga sistemi i zen praksa
su hiljadama godina istrazivali tehnike kojima bi dosli do prosvetljenja
pritom otkrivajuci citavu paletu tehnika kojima se otkljucava
ljudski um, i ljudsko telo koristi do krajnjih granica.
Tu, naravno, spadaju i borilacke vestine...
i to treba postovati!!! :Bog

Na putu ka prosvetljenju covek se lisava svetovnih zelja i trivijalnih ciljeva,
i ulazi u stanje bestrasca (ili Apatheia, tj. treci stupanj duhovnog rasta po pravoslavlju)
Samim tim, sve te moci kojima ovladava osoba koja praktikuje recimo laja jogu
(ili kundalini jogu) nece biti zloupotrebljene za tudju nesrecu
vec iskljucivo za duhovni rast pojedinca koji je praktikuje.

Ako izvucemo iz konteksta neke od tih nacina i upakujemo ih
tako da predstavljaju precice do Uspeha, Zdravlja, Novca, Samopouzdanja
i ponudimo nezasitom trzistu zapada,
sta dobijamo?

Ono sto mene brine je "nasumicna" obuka ljudi da "lece"
i na druge nacine uticu na sebe
i ostale...

Postavlja se pitanje koja je svrha ljudskog bica koje ima gomilu talenata
kojima moze da izvrsava razne uticaje na okolinu?
Da li ce taj covek sluziti nekom opstem dobru
ili pomocu neke amaterski srocene mantre,
i dobro uvezbane vizualizacije
izazvati dobijanje zeljenog unapredjenja tako sto ce njegov kolega izgubiti zivot
pa ce naslediti njegovo mesto?  :ohwell:

Putevi karme u ovom zivotu(sve i da je jedan jedini)
su dovoljno misteriozni
bez toga da ih dodatno zaplicu amateri!

SandraD.

jako dobar tekst Jasmina,vrlo je poucan!

Coolgemini

Impressed :! :!... dobro shtivo Jasmin :shock... :wink:

Al-Jasmina

Pa kad me interesuje i kad mi se info o tome urezuje u male sive...cells  :happy: