Sa D¾onijem Depom sam prièala na srpskom

Started by Bred, 04-10-2008, 13:15:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Milica Èule | Blic


Na¹a glumica Branka Katiæ stigla je iz Los Anðelesa u Beograd kako bi snimala novi film Srðana Koljeviæa „®ena sa slomljenim nosem“. Inaèe, Branka je nedavno u Americi zavr¹ila sa snimanjem visokobud¾etnog trilera Majkla Mana „Public Enemies“ u kojem igra sa slavnim D¾onijem Depom, a u januaru æemo je gledati i u treæoj sezoni planetarno popularne serije kanal HBO „Big Love“. U razgovoru za „Blic“ Branka prièa o saradnji sa Depom, ali i filmu Srðana Koljeviæa, koji æe za nju biti prvi srpski film u kojem glumi posle èetiri godine.

Radnja holivudskog filma „Public Enemies“ prati prièu o talasu kriminala tokom tridesetih godina pro¹log veka koji su predvodili ozlogla¹eni gangsteri D¾on Dilind¾er, Bejbi Fejs Nelson i Priti Boj Flojd. Branka Katiæ igra Anu Sejd¾, fatalnu damu u crvenom koja je èuvenog gangstera D¾ona Dilind¾era, kojeg igra Dep, otkucala agentima FBI. Glume i Kristijan Bejl, Marion Kotiljar, Stiven Dorf, D¾on Majkl Bold¾er... Snimanje filma „Public Enemies“, koji je zasnovan na istinitim dogaðajima opisanim u knjizi „Public Enemies: America’s Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI“ Brajana Borousa, poèelo je sredinom marta u Kolumbusu, a zavr¹eno je krajem avgusta. Premijerno bi trebalo da se prika¾e 1. jula 2009. godine.


- Bilo mi je divno. Imala sam zaista veliku sreæu da dobijem ulogu u tom filmu. Igram Anu Sejd¾, taènije Rumunku Anu Cumpanas, vlasnicu javnih kuæa u kojima su Dilind¾er i njegova banda bili èesti gosti. Kada zbog nemoralnih delatnosti amerièka vlada odluèi da je deportuje iz zemlje, da bi ostala u Americi, ona pristaje na saradnju sa FBI agencijom i potkazuje im Dilind¾era. Da njen ¾ivot nije u opasnosti ona to nikada ne bi uradila, jer vi¹e pripada svetu podzemlja nego vrelog amerièkog dru¹tva - prièa Branka Katiæ za “Blic” i otkriva da je sa slavnim “piratom sa Kariba” prièala na srpskom jeziku.
- D¾oni je nestvarno talentovan i ¹armantan. Bilo je pravo zadovoljstvo glumiti sa njim. Srpski je nauèio dok je snimao sa Emirom Kusturicom, koga beskrajno po¹tuje i voli, i mnogo me zasmejavao sa pregr¹t na¹ih duhovitih i posprdnih izraza koji, oprostiæete, nisu prigodni za dnevne novine - prièa Branka kroz smeh, a na pitanje kakav je bio oseæaj otkucati D¾onija Depa FBI, ka¾e:
- Ja to nikada ne bih uradila!

Osim u filmu „Public Enemies“, Branka æe se pojaviti i u treæoj sezoni popularne serije kanal HBO o porodici poligamista „Big Love“, koja u Americi kreæe od 11. januara 2009. Branka Katiæ je u drugoj sezoni igrala srpsku konobaricu Anu u koju se zaljubljuje glavni junak Bil (igra ga Bil Pakston), mormon poligamista iz amerièke dr¾ave Juta. On namerava da je uzme za èetvrtu suprugu, ¹to nailazi na otpor jedne od njegove tri ¾ivotne saputnice. Tri dame, od kojih svaka, naravno, misli da je Bilova jedina ¾ena, igraju D¾ejn Triplhorn, Klo Sevinji i D¾enifer Gudvin.
- Ta serija je odlièna jer je to prièa o svim moguæim problemima i dinamici porodice, a sve to puta tri. Moj lik na poèetku ne zna da se viða sa tipom koji je o¾enjen, i to ne jednom veæ sa tri ¾ene. Kada sazna istinu, ima napad panike. U sledeæem serijalu pojavljujem se u prvih pet epizoda, zabavljam se sa celom porodicom i sada, po¹to sam zavr¹ila to snimanje, dobila sam ponudu da im se u zagrljaj vratim i u sledeæoj sezoni. Milina - navodi Branka Katiæ koja je nedavno iz Los Anðelesa doputovala u Beograd kako bi snimila novo filmsko ostvarenje Srðana Koljeviæa “®ena sa slomljenim nosem”. Osim Branke, u filmu glume Neboj¹a Glogovac, Anica Dobra, Nada ©argin, Vuk Kostiæ, Nikola Rakoèeviæ, Jasna ®alica. U ovom ljubavnom filmu prepliæu se tri ljubavne prièe koje se dogaðaju na neobiènim i neoèekivanim mestima. Branka igra apotekarku, a ljubav pronalazi sa popom kojeg igra Vuk Kostiæ.
Branka æe se ulogom u filmu “®ena sa slomljenim nosem”, posle èetiri godine, prvi put pojaviti u srpskom filmu.
- Srðan mi je ulogu ponudio jo¹ pro¹le godine dok sam snimala seriju “Mile protiv tranzicije”. Dirljiva i neobièna prièa koju je reditelj napisao i odlièna glumaèka ekipa uèinili su da prihvatim ovu ulogu - navodi Branka koja je sa ostalom glumaèkom ekipom nedavno poèela da radi probe za film.
Ona i Anica Dobra æe se u novom Koljeviæevom ostvarenju prvi put pojaviti zajedno na filmu.
- Anica i ja smo imale par proba u januaru ove godine i bilo nam je veoma zabavno. Mislim da imamo lepu ¹ansu da na platnu ostvarimo jedno naizgled neuobièajeno prijateljstvo - istièe Branka.
Branka se posle snimanja novog Koljeviæevog filma vraæa u Los Anðeles u kojem ¾ivi i radi sa suprugom, rediteljem D¾ilijenom Farinom i dvojicom sinova.

Posao koji volim
Branka Katiæ, jedna od najuspe¹nijih glumica iz Srbije, svojom jedinstvenom glumom dala je peèat mnogim kultnim srpskim, ali i svetskim filmovima.
Na pitanje kakvo je iskustvo bilo doæi do statusa jedne od najuspe¹nijih i najtra¾enijih na¹ih glumica, odgovara:
- Uh… ja tako zaista ne razmi¹ljam. Beskrajno sam zahvalna ¹to radim posao koji volim i ¹to sam vazda radoznala i svakom se novom iskustvu najiskrenije radujem.

Ljubav kao pokretaè
Poenta filma “®ena sa slomljenim nosem” je da gledaocu poruèi da u ljubavi le¾i spas od svih problema. Na pitanje da li se sla¾e sa tom tvrdnjom, Branka ka¾e:
Naravno! Ljubav je najsna¾nija sila i pokretaè svega dobrog u na¹im ¾ivotima. Pa i ako je neuzvraæena, opet nas i ta patnja boljim uèini.