Mafija prodaje antimafija¹ki film

Started by Bred, 22-11-2008, 16:47:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Tanjug
Napulj -- Napuljska mafija sama proizvodi i prodaje piratske kopije filma "Gomora" o zloglasnoj mafija¹koj grupi Kamora.

Piratski DVD-ovi mogu se kupiti kod uliènih preprodavaca ali i na pojedinim kioscima. Film "Gomora", snimljen na osnovu bestselera italijanskog novinara i pisca Roberta Savijana, èiju glavu je ucenila Kamora, moæi æe da se nabavi u originalnoj DVD verziji tek od 3. decembra.

Finansijska policija je u Napulju poslednja dva dana zaplenila èetrdesetak piratskih DVD-ova.

"Ni¹ta tu nije èudno. Prema na¹im informacijama, Kamora investira u Kinu, gde se CD-ovi i DVD-ovi proizvode i prodaju u celom svetu", izjavio je listu "Stampa" Fausto Cukareli, struènjak za pirateriju italijanskog antimafija¹kog tu¾ila¹tva.

Savijanova knjiga, koja opisuje carstvo napuljske mafije i citira imenom njene ¹efove i klanove, do¾ivela je ogroman uspeh i prodata je u vi¹e od 1,2 miliona primeraka u Italiji.

Prevedena na èetrdesetak jezika, knjiga je adaptirana za film, koji je osvojio drugu nagradu za re¾iju na ovogodi¹njem Kanskom festivalu.

Film je, takoðe, italijanski kandidat za najbolji strani film za nagradu Oskar 2009.

Italija je na prvom mestu u Evropi po proizvodnji falsifikovanih proizvoda od kojih veæina dolazi iz ju¾nog italijanskog regiona Kampanija, u koju sti¾u i znaèajne kolièine falsifikovanih proizvoda preko napuljske luke.

b92