Djeèaci od 11 i 9 godina ¾ivili sami

Started by frckica-j, 28-11-2008, 22:22:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Godinu dana ¾ivili sami
Izvor: Nezavisne novine

Nekoliko godina smo ¾ivili s bakom i djedom, a nakon njihove smrti ¾ivili smo godinu dana sami u kuæi, rekao je dvanaestogodi¹nji K.S, uèenik treæeg razreda Osnovne ¹kole "Jovan Jovanoviæ Zmaj".

On je prije mjesec dana s dvije godine mlaðim bratom smje¹ten u Djeèiji dom "Rada Vranje¹eviæ".

Svjetlana Blagojeviæ, vaspitaè u Domu, ka¾e da je nakon uvida u te¹ku ¾ivotnu situaciju ovih djeèaka Centar za socijalni rad Zvornik mali¹ane smjestio u za njih najbolju ustanovu u Banjaluci.

Mali¹ani su se brzo adaptirali na okolinu, a K.S. je sreæan ¹to je s bratom do¹ao u Dom "jer o njima sada ima ko da brine".

"Za ovih mjesec dana koliko sam u Domu prebolovao sam vodene ospice i tada je o meni brinula moja vaspitaèica", dodao je K.S.

Njegov mlaði brat C.S., koji pohaða drugi razred Osnovne ¹kole "Jovan Jovanoviæ Zmaj", ka¾e da mu najvi¹e nedostaje njegov bicikl, ali odu¹evljenje nije krio kada mu je vaspitaèica teta Svjetlana rekla da æe, èim zima proðe, nabaviti bicikl.

"Sreæan sam ¹to spavam s bratom u sobi i puno ga volim", rekao je C.V.

Blagojeviæeva je istakla da je puno braæe i sestara pro¹lo kroz Dom, ali da su ovi djeèaci posebni.

"Oni nikada nikome nisu uputili ru¾nu rijeè, brzo su se adaptirali na kolektivni smje¹taj i prihvatili svoje drugare kao da su s njima odrasli", kazala je Blagojeviæeva, dodajuæi da je evidentno da mali¹ani imaju velike propuste u ¹kolovanju, ali su za kratko vrijeme i uz veliki trud postigli dobre rezultate. Teta Svjetlana je izjavila da C.V. ima sve petice u dnevniku.

Kroz intenzivan rad u savladavanju ¹kolskog gradiva vaspitaèi su otkrili talente djeèaka za sport i muziku.

Mali¹ani vrijedno rade na pripremi priredbe povodom Svetog Nikole i nadaju se lijepim poklonima.

"Nikada nismo dobijali poklone za Svetog Nikolu, a volio bih da dobijem motor", rekao je K.S., a njegov brat ka¾e da mu je ¾elja da dobije traktor.

frckica-j

E tugo! a005
Kako èovjek da reaguje kad ovako ne¹to proèita? Sledila sam se... Meni nikako nije jasno kako su uop¹te uspjeli da pre¾ive godinu dana sami. Od èega su ¾ivili? I kako to da ih niko nije prijavio da ¾ive sami za cijelu godinu dana?  :wall:
Ne mo¾e¹ da vjeruje¹ da se ovo dogaða...  a005

KaBoom

Moj èovek, oæe traktor za Svetog Nikolu!!! :K2: Znaèi imam konkurenciju...

©alu na stranu, ali ¹to pi¹e èas C.S., pa onda se prebacuje na C.V.??? Ono, K.S. i C.S. mi ok, isto prezime, pa eto S, ali otkud u pola teksta pa nadalje C.V.? :hm

frckica-j

Vidi¹, to nisam skapirala!  :hm
Previ¹e me je tekst potresao...

bozana

tuga je ovo velika.A neki ne znaju da cijene svoje roditelje,ne znaju koliko blago imaju.