Kragujevèanin umalo umro od gladi

Started by Bred, 05-12-2008, 22:55:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92
Kragujevac -- Kragujevèanina Dragi¹u Ðorðeviæa su iznemoglog od gladi i ¾eði u stanu prona¹li vatrogasci i policija, a potom je hospitalizovan u klinièkom centru.

Pomoænica direktora te zdravstvene ustanove Zorica Laziæ izjavila je za B92 da je Ðorðeviæevo zdravstveno stanje u poslednih nekoliko sati pogor¹ano, navodeæi da lekari èine sve za njegov oporavak. Biv¹eg radnika Zastave Dragi¹u Ðorðeviæa, koji je u svom stanu le¾ao polumrtav bez hrane i vode vi¹e od dve nedelje, prona¹li su, na poziv kom¹ija, policija i vatrogasci.

Prilikom ulaska u stan, Dragi¹a je sa svojih 30-ak kilograma le¾ao nepomièan na podu i tako ostavio utisak da je mrtav.

Meðutim, kada je policajac poèeo da fotografi¹e, Dragi¹a se pomerio. Odmah je transportovan u kragujevaèki urgentni centar.

Lekari ula¾u maksimalne napore kako bi popravili njegovo zdravstveno stanje koje je trenutno klinièki stabilno, ali zbog respiratorne infekcije, poslednjih nekoliko sati do¹lo je do pogor¹anja.

Dragi¹a je jedan od 11 hiljada radnika “Zastave” koji je prilikom dekomponovanja fabrike 2001. godine ostao bez posla, ali je posle odluke da penziju èeka na evidenciji Nacionalne slu¾be za zapo¹ljavanje, primao meseènu naknadu od oko 13 hiljada dinara.

Posle plaæanja raèuna malo je ostajalo za hranu, ka¾e Dragi¹a, koji se nada oporavku.



:news:
Preminuo zbog iscrpljenosti
| Izvor: Tanjug
Kragujevac -- Biv¹i radnik "Zastave" Dragi¹a Ðorðeviæ, koji je protekle sedmice pronaðen iscrpljen u svom stanu u centru Kragujevca, preminuo je danas oko podneva.

"Ðorðeviæ je preminuo od op¹te slabosti i isrcpljenosti a u meðuvremenu mu je dijagnostikovan i karcinom ¾eluca" izjavio je Tanjugu direktor Urgentnog centra Dragèe Radovanoviæ. Ðorðeviæ je u svom stanu pronaðen 3. decembra nakon ¹to je vi¹e od dve nedelje le¾ao nepokretan na podu bez hrane i vode.

Njega su prona¹li policija i vatrogasci, koje su pozvale kom¹ije, jer su mislili da je nesreæni Dragi¹a, koji je bio te¾ak svega tridesetak kilograma, mrtav u stanu.

Po¹to je pronaðe u te¹kom stanju ali ¾iv on je tada prebaèen u Urgentni centar gde su se lekari borili za njegov ¾ivot.

Ðorðeviæ je 2001. godine bio jedan od 11.000 radnika koji su u "Zastavi" ostali bez posla.

Tada se, izmeðu èetiri opcije za optremnine, sa 28 godina sta¾a, odluèio da do penzije prima naknadu Nacionalne slu¾be za zapo¹ljavanje koja meseèno iznosi oko 13.000 dinara.

b92

bozana

a ja kad skontam da nekad bacim hranu.