Metro za sedam godina

Started by Bred, 22-11-2008, 16:39:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: Beta, Veèernje novosti
Beograd -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjiæ izjavio je da bi Beograd u narednih sedam godina trebalo da dobije dve linije metroa.

On je rekao da su za njegovu izgradnju zainteresovani Kinezi. Mrkonjiæ je u intervjuu za "Veèernje novosti" kazao da bi te dve linije metroa trebalo da budu ukupne du¾ine 14 kilometara i da èitav posao vredi ne¹to vi¹e od milijardu evra.

"U prve èetiri godine moguæe je da se napravi ¹est kilometara sa osam stanica. Potom i ostatak za naredne tri godine. Kada dobije dve linije, Beograd mo¾e godi¹nje da izdvaja po 80 miliona evra, ¹to je dovoljno za po jedan kilometar metroa, i tako da dalje ¹iri mre¾u", objasnio je Mrkonjiæ.

Dodao je da bi prva linija i¹la od Vukovog spomenika preko Ta¹majdana, Skup¹tine, a onda preko Save do Fontane na Novom Beogradu.

Prema njegovim reèima, gradio bi se kombinovani most, drumski i most za metro preko Save, "¹to je posao koji mo¾e da se odradi za dve godine".

Ministar je naveo da bi druga linija podzemne ¾eleznice i¹la od Kalemegdana, pored Skup¹tine, preko Prokopa do Autokomande.

b92

dirigent

Bas da vidimo Mrkonjica kako radi stvarno , a ne pod kisobranom Slobine propagande.