Lociran Mladiæ?

Started by Bred, 31-08-2008, 16:13:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Glas javnosti
Beograd -- Specijalci akcionog tima za saradnju sa Hagom pretra¾uju nekoliko lokacija u Srbiji verujuæi da su u¹li u trag Ratku Mladiæu, pi¹e Glas javnosti.

General Ratko Mladiæ je lociran u Srbiji i zbog toga je usledio javni apel ministra odbrane da se preda, tvrdi izvor Glasa javnosti iz bezbednosnih struktura. Prema tim izvorima, Mladiæ je lociran pre tri nedelje i sada se poku¹ava da se dobrovoljno preda, jer bi akcija hap¹enja bila rizièna.

Navodi se da su specijalci u èetvrtak pretra¾ivali delove planine Jastrebac u ju¾noj Srbiji, a dodaje se da postoji jo¹ lokacija na kojima se tra¾i biv¹i komandant Vojske Republike Srpske, ukljuèujuæi i Beograd.


b92

frckica-j

Ja sam negdje procitala da je on rekao da nece ici u Hag. Valjda zato misle da bi bila rizicna akcija hvatanja.

Bred

Pa mislim da je i bolje da tamo ne stigne ziv, Boze me oprosti ...  :ohwell:

frckica-j

Da, razumijem te!
Da sud nije pristrasan ne bismo ni mi bili. Ovako, pitam se da li je Pravda samo slijepa, ili pored poveza treba da nosi i èepiæe za u¹i i da bude bez ruku da ne bi primala mito???

Bred

#4
Pretres kuæe Mladiæevog sina
| Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- Pretres porodiène kuæe Darka Mladiæa u Beogradu, sina ha¹kog optu¾enika Ratka Mladiæa, koji je policija poèela jutros, zavr¹en je veèeras oko 17 sati.

Za B92 je potvrðeno da se na nekoliko lokacija tra¾e finansijeri preostale dvojice ha¹kih begunaca. U okviru potrage za dokazima koji bi mogli dovesti do hap¹enja Ratka Mladiæa, policija je pretresla i stan u Ulici Ratka Mitroviæa koji je u vlasni¹tvu Darka Mladiæa, a koji se trenutno iznajmljuje.

Prema izvorima B92, pretres je izvr¹en i u prostorijama Telekoma u Obrenovcu, na radnom mestu supruge Darka Mladiæa.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todoroviæ, koji je na poziv Darka Mladiæa pretresu prisustvovao kao svedok, izjavio je novinarima posle pretresa da je policija je "uzela svaki komad odeæe, papiriæ i stvarèicu" za koje su smatrali da mo¾e da im pomogne u hap¹enju Mladiæa.

Ranije danas, jedan od koordinatora Nacionalnog saveta za saradnju s Ha¹kim tribunalom Rasim Ljajiæ rekao je za B92 da je policija tragala "za dokazima koji æe dovesti do hap¹enja Mladiæa".

"Narednih dana slede akcije na vi¹e lokacija u Srbiji i trajaæe sve do hap¹enja Ratka Mladiæa", rekao je Ljajiæ. On je dodao da je u pitanju sprovoðenje Akcionog plana za saradnju sa Ha¹kim tribunalom.

Ministar unutra¹njih poslova Ivica Daèiæ je rekao da ne postoje nikakve informacije koje bi mogle da potvrde da se Mladiæ i Had¾iæ nalaze u Srbiji. Direktor policije Milorad Veljoviæ potvrdio je informaciju da je u toku pretres kuæe Darka Mladiæa.

Podseæamo, poslednja policijska akcija sprovedena je 10. novembra kada je pretresena fabrika "Vujiæ" iz Valjeva pod sumnjom da vlasnici pru¾aju podr¹ku odbeglom ha¹kom optu¾eniku.

Pretnja Tadiæu

Vest o dana¹njoj akciji brzo se na¹la i na forumu sajta Srpski nacionalisti, a jedan od komentara bio je i "Uhapse li Mladiæa, ubiæemo Tadiæa".

Iako je ova poruka posle nekog vremena skinuta sa teme, ipak je ostala vidljiva na sajtu.
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraæe 12. decembra redovni ¹estomeseèni izve¹taj o radu Ha¹kog tribunala.

Savetu æe se obratiti predsednik i glavni tu¾ilac Ha¹kog tribunala Patrik Robinson i Ser¾ Bramerc, koji æe usmeno podneti svoje izve¹taje, izmeðu ostalog i o saradnji dr¾ava biv¹e Jugoslavije sa tim sudom.

Bramerc bi pre sednice Saveta bezbednosti, 10. i 11. decembra, trebalo da obavesti i Savet ministara EU o saradnji Srbije.

Od tog izve¹taja zavisi i eventualna odluka o primeni Prelaznog sporazuma i poèetka ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridru¾ivanju EU sa Srbijom.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=12&dd=04&nav_id=332178

bozana

hoce li zatvoriti taj sud i pustiti srbe na miru?

Bred

#6
Nece.
:ohwell:



:news:
Operativci: Mladiæ tempirana bomba
| Izvor: B92
Beograd -- Ratko Mladiæ odbacuje moguænost predaje, operativci procenjuju da je posle godina skrivanja psihièki neuraèunljiv, pi¹e u dokumentu u koji je B92 imao uvid.

Ratko Mladiæ odbacuje moguænost da se dobrovoljno preda Ha¹kom tribunalu, zakljuèuju operativci koji tragaju za njim. U dokumentu u koji je B92 imao uvid navodi se da je, posle vi¹egodi¹njeg skrivanja, odbegli general tempirana bomba, koja lako mo¾e u smrt da povede i nedu¾ne ljude iz svoje okoline.

Ratni komandant Vojske Republike Srpske ne razmi¹lja o brojnim pozivima da dobrovoljno izaðe pred sud u Hagu, gde se tereti za genocid i ratne zloèine u Bosni, pi¹e u jednom od izve¹taja o potrazi za njim.

Mladiæ se, navodi se, ne obazire na pozive da dobrovoljnom predajom skine teret sa graðana Srbije i Republike Srpske.

Operativci koji ga tra¾e bele¾e da je general bio "veoma uvreðen" kada je, 2002. godine, od njega tra¾eno da napusti objekte Vojske Jugoslavije, kao i da se godinu dana posle toga skrivao u stanovima na Novom Beogradu.

Tim za potragu saznaje da se sve vreme pona¹ao kao iskusni ilegalac, da se po stanovima u kojima se krije neèujno kreæe u vunenim èarapama, da ne dozvoljava glasan razgovor, a da zbog straha od bolesti i moguænosti odlaska u bolnicu veoma vodi raèuna o higijeni.

Takoðe, dugo je insistirao da ga poseæuje porodica, redovno gledao televiziju, èak igrao i ¹ah.

Upuæeni su isprièali da sa èlanovima obezbeðenja postupa prilièno grubo, zahteva da probaju hranu pre njega, kao i da ga redovno izve¹tavaju o tome gde su je i od koga kupili.

Sistem obezbeðenja podrazumeva i da se èlanovi tog tima meðusobno kontroli¹u i prislu¹kuju, a neki biv¹i saradnici navodno su negodovali ¹to su u ceo posao uvuèena i njihova deca.

Operativci procenjuju da je, posle vi¹egodi¹njeg skrivanja, moguæe da je Ratko Mladiæ "psihièki neuraèunljiv". U izve¹taju se èak nalazi i procena da je odbegli general "tempirana bomba" i da bi mogao sa "sobom u smrt da povede i potpuno nedu¾ne osobe iz svoje okoline".

Saznanja tima koji traga za beguncima potvrðuju da novac sakupljen za Mladiæevo skrivanje èesto zavr¹ava u d¾epovima i firmama njegovih najbli¾ih saradnika.