MTV nagrade 2008.

Started by Bred, 08-11-2008, 20:52:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

MTV nagrade: Amerikanci dominirali, Laka najbolji na Balkanu
Autor: Blic online - Beta | Foto:AFP, Reuters |

Amerièke zvezde dominirale su sinoæ na dodeli evropskih MTV nagrada u Liverpulu. Ipak, glavna zvezda veèeri bio je biv¹i "Bitls" Pol Makartni, kome je uruèeno priznanje, specijalno ustanovljeno za njega, pod nazivom Legenda nad legendama, navodi BBC.

"Ovo je èovek koji je izmislio moj posao", izjavio je pevaè grupe U2 Bono Voks. Makartni je u obraæanju publici bio jedan od onih koji su pozdravili pobedu Baraka Obame na amerièkim predsednièkim izborima. "Pre mnogo godina, èetiri deèaka su roðena ovde, u Liverpulu, i prilièno dobro nam je i¹lo", rekao je on o svojoj biv¹oj grupi, najuspe¹nijem pop bendu svih vremena. "Zato se zahvaljujem celoj mojoj porodici, svima vama koji ste do¹li i svima vama u Liverpulu, svima u Britaniji, svima u Americi koji su glasali za gospodina Obamu".

Nagradu za najzarazniju pesmu godine osvojila je pevaèica Pink, za numeru "So what", dok je grupi 30 Seconds To Mars dodeljena Rock Out nagrada. Kanije Vest je pobedio je u Ultimate urban kategoriji, a pevaèica Peti Keri progla¹ena za zvezdu èije vreme tek dolazi. Za najboljeg izvoðaèa svih vremena nagraðen je Rik Estli.
Britni Spirs, koja se svojim fanovima zahvalila putem video poruke, dobila je dve nagrade - za najboljeg izvoðaèa i najbolji album ("Blackout"). Nagradu za omiljenog evropskog pevaèa dobio je Emre Ajdin iz Turske. Najbolji izvoðaèi u¾ivo su èlanovi benda Tokio Hotel.
Regionalna nagrada za podruèje Balkana - Best Adriatic Act pripala je bosanskom pevaèu Laki. U konkurenciji za ovu nagradu su bili i Marèelo (Srbija), Jinx i TBF (Hrvatska) i Leeloojamais (Slovenija).



Veæina muzièkih kritièara ocenili su da su organizatori ovogodi¹nje dodele evropskih MTV nagrada vi¹e pa¾nje posvetili amerièkim zvezdama. Dafi, Leona Luis i bend Coldplay ostali praznih ruku iako su bili nominovani u tri kategorije. Britanski tabloidi veæ su izrazili nezadovoljstvo zbog zanemarivanja favorita.
"Leona je nepravedno preskoèena! Iako je èetvrti najprodavaniji umetnik u ovoj godini, poni¾ena je pred ogromnom publikom. Nagradu za omiljenog evropskog izvoðaèa praktièno joj je oteo potpuni anonimus iz Turske", pi¹e britanski Telegraf u dana¹njem izdanju.

frckica-j

Quote from: Bred on 08-11-2008, 20:52:36
"Zato se zahvaljujem celoj mojoj porodici, svima vama koji ste do¹li i svima vama u Liverpulu, svima u Britaniji, svima u Americi koji su glasali za gospodina Obamu".

E kad svugdje moraju da ubace politiku!!!  :F :wall: :indi: