Sreæan Bo¾iæ!!

Started by Darker, 07-01-2007, 00:56:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Mir Bo¾iji, Hristos se rodi!
Kako mi je ovo bilo te¹ko da ka¾em bez komentarisanja, menjam se :K :K :K


   
Из божићне посланице Српске православне цркве
Превазиђимо све наше поделе
Позив косметским Србима да издрже

Његова светост патријарх српски Павле у божићној посланици позвао је све вернике да се моле како би престали сви наши расколи, да бисмо показали чисту веру и били једно у Господу.

„Покушајмо, у радости божићњег славља, да се измиримо и саберемо око колевке Богомладенца и да превазиђемо све наше бесмислене поделе! Наравно, треба о свему промишљати суочавати различите ставове и расправљати, али то не сме да буде разлог за међусобну мржњу или за мржњу према било коме. Мора да важи правило да „онај ко жели да буде први, тај треба свима да служи”, поручио је поглавар СПЦ.

Патријарх Павле је у божићној поруци рекао да Срби са Косова и Метохије и други који су прогнани са својих огњишта побеђују своје прогонитеље, оне који мисле да до циља могу стићи наносећи пораз другима, и позвао косметске Србе да издрже до краја. „Дубоко верујемо да ће доћи време када ће се насилници постидети. Молимо се и за непријатеље наше да увиде да чињење зла не може донети добро никоме. Нека знају да ће, после свих пораза којима понижавају друге, на крају сами себе поразити безнађем”, истакао је патријарх Павле.

Поглавар Српске православне цркве је поручио верницима да у вршењу добрих дела, праштању и молитви треба да буду истрајни и да издрже до краја, „знајући да је победа која побеђује свет – вера наша”. „Православни Срби на Косову и Метохији то најбоље осећају и знају, као и многи други обескућени и са огњишта прогнани.”

Патријарх је, како каже, из „љубави и без омаловажавањa” опоменуо све који чине грех чедоморства и позвао вернике да покажу нелицемерну љубав једни према другима и према свим људима тако што ће свако да победи себе, да превазиђе сопствену себичност, изађе из сопственог интереса у жртвено, несебично.

„Највећи превид чинимо у вези са чедоморством, јер нећемо да признамо да је то грех убиства детета, мотивисан себичношћу недостојних родитеља. То је најгнусније убиство, одбијање благослова Божјег и ускраћивање права на живот новој личности. Још нерођено дете није безимени заметак, фетус, то је човек – душа жива”, наводи се у посланици. „Знамо да ће неки самозвани заштитници опет рећи како Црква ускраћује људска права и слободу, али нека знају да ми опомињемо из љубави, без омаловажавања! А њима Бог благи нека опрости грех и нека их призове у заједницу љубави”, казао је патријарх Павле.
Он је подсетио и да је у Србији годишње број умрлих већи од броја рођених за 25.000 и изразио наду да ће ти подаци покренути многе на одговорно размишљање и још боље чињење.
М. С. П.
[објављено: 05.01.2007.] Politika

Coolgemini

MIR BOZIJI,HRISTOS SE RODI!!!!!!
ZELIM VAM PUNO ZDRAVLJA,LJUBAVI I BLAGOSTANJA!!!!!
SRECAN BOZIC!!!! :~ :~ :~

stef

 MIR BOZIJI,HRISTOS SE RODI!!!!!!
Vaistinu! :loptica

zabica

Vaistinu se rodi!
svima lep i uspesan dan zelim!!!

lijepa bosanka

Мир Божији,Христос се роди!!!!!!!!
------

Ваистину се роди!!!!!!!!!!!

Masha

Svim forumasima srecan Bozic! Budite lepo raspolozeni, zapocnite danas da radite nesto sto zelite da vam dobro ide cele godine (preporucujem malo ucenja i dobru kapljicu da bi bilo sto vise polozenih ispita i da bi nam ove virtuelne, ali i prave kafane bile sto punije) i pokusajte da usrecite nekoga. Hristos se rodi!

hulio_salinas


vladimir

Svim Pravoslavcima èestitam Bo¾iæ i ¾elim im puno zdravlja i svu sreæu ovog sveta!