Taksisti zbog krize odustali od novih cena

Started by Bred, 25-02-2009, 18:05:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

 M. Joksimoviæ i M. Bulatoviæ -

„Beogradski“, „Lux“ i „Pink“ taksi, koji su takoðe najavili da æe po¹tovati nov cenovnik, juèe su ipak vozili po starim cenama...
Iako im je zvanièno odobreno od gradskih vlasti, taksisti su, na radost mu¹terija, ipak odustali od poskupljenja cene svojih usluga. Dok u veæini taksi udru¾enja kao razlog za odustajanje navode da se poskupljenje ne bi dobro odrazilo na njihovo poslovanje, u „Pink” taksiju tvrde da je cela prièa o poskupljenju bila „zavera manjih taksi udru¾enja”.

ZAVERA - Grad je re¹enjem odredio maksimalnu cenu taksi usluga skuplju za 7,5 odsto. Ovo re¹enje stupilo je na snagu juèe. Veæina taksi prevoznika najavila je da æe iskoristiti ovu moguænost i podiæi cene, ali je u poslednjem trenutku ipak odluèila da vozi po starim cenama. „®uti taksi“ jedan je od prvih koji nije ¾eleo da vozi po novom cenovniku.
- Neæemo voziti po novim cenama zato ¹to nije pravo vreme za poskupljenje. Januar, februar i mart su inaèe meseci u kojima zbog brojnih praznika posao opada. Ako se tome doda i recesija, jasno je da narod nema novca da se vozi taksijem - ka¾e za „24 sata“ Veroljub Èubriæ, v.d. predsednika „®utog taksija“.
„Beogradski“, „Lux“ i „Pink“ taksi, koji su takoðe najavili da æe po¹tovati nov cenovnik, juèe su ipak vozili po starim cenama.
- U poèetku smo planirali da poskupimo, meðutim, kada smo videli da udru¾enja odustaju od te ideje i mi smo ostali pri starim cenama. Jer, ako mi poveæamo cene a veæina vozi po starim cenama, automatski gubimo mu¹terije - ka¾e Ljubi¹a Vujaèiæ iz „Lux taksija“.

nastavak -> http://www.24sata.rs/vesti.php?id=46289

Adonis_Vernalis

Za cenu starta (119 din) koju placate cim krenete bilo kojim beogradskim taksijem, u Novom Sadu se mozete voziti od Trga mladenaca, pa skoro do Zeleznicke stanice (u NS je start 30 ili 40 dinara).

Sta odredjuje razliku u ceni taksija u dva najveca grada u Srbiji? Realnost, ili snaga granskog sindikata? Ili, pak, alavost?

Pitao sam mnogo puta taksiste da mi objasne taj fenomen. Rekli su mi nesto kao: "dozvola za rad kosta toliko i toliko. Tabla jos toliko i toliko. Clanstvo u udruzenju, radio stanica, osiguranje...", tri na karte, ovo-ono... i ispadne taman toliko da se odrzi gola egzistencija.

Od cega li zive u NS, ako su cene u ova dva grada, ako ne iste, a ono bar slicne? Isto gorivo na istim pumpama kupuju, istim delovima popravljaju ista kola, majstori su skupi obrni-okreni...

Bice da je alavost. I farmaceuti u apotekama moraju da placaju mnogobrojne dazbine. Licenciranje, clanstva u profesionalnim udruzenjima, brojna usavrsavanja, kontinuirane edukacije, seminare, kongrese... Hajde, lepo, bar u privatnim apotekama da sve te rashode jednostavno prebacimo u cenu lekova koju pacijenti moraju da plate. Ako nece, nek se guraju u drzavnim apotekama, ili neka koriste prirodnu medicinu...

Ali, ne. Kuka i motika bi se digla ako bi u cenu leka uslo ono "tri na karte". Taksijem ne moramo ici, ali kad zagusti, lekove moramo uzimati. No, bezobrazluk je sveprisutan, a dvostruki standardi odavno usli u modu.

Bred

Beogradski bezobrazluk.

Da nema musterija, ne bi bilo ni taxista pa ne bi ni mogli da deru gradjane sa 120din samo za ulazak u taxi.

Da graski prevoz i saobracaj u Bgu funkcionise kako treba-ljudi bi manje koristili taxi.

Ovo za Ns je naravno apsolutno tacno.

Za 200 din mozes da se navozas a u Bgu za te pare mozes samo da udjes i izadjes.

Dobro, i da se vozis kilometar-dva ...  :dole: :siza:

:nonono: