Pet godina od nasilja na Kosovu

Started by Bred, 17-03-2009, 21:26:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Beograd -- U Sabornoj crkvi u Beogradu danas je odr¾an pomen ¾rtvama albanskih ekstremista u napadima na Srbe na Kosovu 17. marta 2004. godine.

Povodom pete godi¹njice tih dogaðaja, u pravoslavnim hramovima na Kosovu i u Sabornoj crkvi u Beogradu slu¾en je pomen. Pomenu u Sabornoj crkvi prisustvovao je predsednik Srbije Boris Tadiæ.

Tokom dvodnevnog nasilja 17. marta na Kosovu, 19 ljudi je poginulo, a 950 ranjeno, proterano je vi¹e od 4.000 Srba, uni¹teno 900 kuæa i 35 crkava i manastira, meðu kojima i spomenici kulture od neprocenjive vrednosti iz XIV i XVI veka.


nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=17&nav_category=640&nav_id=350492

philoserbiana

jeste li pogledali emisiju Oteto Kosovo sinoc?Da zaplaces i najezis se...strasno i sramota za ljudski rod i tzv.dusebriznike  :dole:

Bred

Bravo Philo, taman sam o tome hteo da pisem!

Ovo je prvi put da se moze videti i to jasno i realno kako i koliko SRBI zapravo bili sikanirani i decenijama terani da se sele s Kosova pri cemu drzava nije bila u stanju adekvatno da ih zastititi.

Evo nadjoh ga i na youtube-u -> http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=stolen+kosovo&aq=f

Preporucujem svima da pogledaju prvo ovaj film pre nego sto zapene o srpskim zlocinima, zverstvima i sikaniranjima nad Albancima.

:nonono:

Ja sam se nakon odgledanog filma toliko iznervirao i potresao  da oka nisam sklopio.

:puca2:

aska

a to je samo deo... ceo vek maltretiranja stao je u sat i po filma...