Istraga protiv policajca

Started by Bred, 20-03-2009, 21:51:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Protiv policajca interventne brigade Miljana Raièeviæa pokrenuta je istraga za ubistvo, potvrðeno je u Tu¾ila¹tvu. Ministar Daèiæ najavio kadrovske promene.

Raièeviæ je juèe ujutru ubio 24-godi¹njeg Ðorða Zariæa na Novom Beogradu. Zamenik premijera i ministar unutra¹njih poslova Ivica Daèiæ rekao je da ¾ali zbog tragiènog dogaðaja u kome je prilikom intervencije policije ¾ivot izgubio Ðorðe Zariæ i nalo¾io da se "zbog objektivne odgovornosti izvr¹e odgovarajuæe kadrovske promene".

On je naveo da policija u izvr¹enju svojih zadataka mora u okviru svojih zakonskih ovla¹æenja strogo da vodi raèuna o posledicama svojih postupaka po graðane.

Daèiæ je apelovao na sve graðane da po¹tuju zakonske propise i saraðuju sa policijom u odr¾avanju javnog reda i mira u borbi protiv kriminala.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=20&nav_category=16&nav_id=351213

dirigent

Sreca te nismo Grcka. Tragicne greske se desavaju. Ali visak deomkratije je Grcima udario u glavu , pa sad im jos tri belaja preko glave i policiji i gradjanima,

     Treba ispitati slucaj svakako. Ali ne i da se organizuju protesti navijaca u gradu zbog toga. Ovi potonji samo koriste povod da divljaju.

Bred

#2
Meni ta cela prica deluje neubedljivo.

Ajd sto je prosao kroz crveno i nije se zaustavio mada se zna da se nije zezati sa tim iz Intervente, ali odmah potezati pistolj? :nonono:

I nije mi najjasnije kako se sve to desilo tj kako je to tacno pistolj sam opalio?

:hm



:news:
Optu¾nica za ubistvo Ðorða Zariæa
Izvor: B92
Beograd -- Okru¾no tu¾ila¹tvo u Beogradu podiglo je optu¾nicu protiv pripadnika Interventne jedinice Miljana Raièeviæa, zbog ubistva Ðorða Zariæa.

U optu¾nici se, prenose mediji, navodi da je u martu, policajac Miljan Raièeviæ s umi¹ljajem ispalio smrtonosni hitac s razdaljine od pet centimetara, iako situacija nije iziskivala silu. Ministar policije Ivica Daèiæ izjavio je da se policija neæe me¹ati u odluke pravosudnih organa i da svako treba da odgovara za svoje postupke.

Daèiæ je rekao da ne ¾eli da ulazi u to ¹to se u optu¾nici navode suprotne tvrdnje od onih iznetih u policijskom saop¹tenju izdatom posle ubistva.

“Mi ne ulazimo u to, mi smo procesuirali, veæ sam vi¹e puta govorio. Isto kao ¹to smatram da niko nije u pravu da napadne policajca, smatram da svaki policajac treba da postupa u skladu sa svojim ovla¹æenjima”, ka¾e Daèiæ.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=28&nav_category=16&nav_id=368310



:news:
7 godina zatvora za ubistvo Zariæa
| Izvor: Beta, Tanjug
Beograd -- Pripadnik Interventne jedinice policije Miljan Raièeviæ (25) osuðen je na sedam godina zatvora zbog ubistva Ðorða Zariæa (24) marta ove godine u Novom Beogradu.

Predsednik sudskog veæa Okru¾nog suda u Beogradu ®ivota Ðoinèeviæ rekao je pri izricanju presude da je sud na¹ao da je Raièeviæ izvr¹io krivièno delo ubistva. On nije usmeno obrazlo¾io presudu navodeæi da æe obrazlo¾enje biti u pismenom otpravku presude. Takoðe, Raièeviæu je produ¾en pritvor, ali je osloboðen plaæanja tro¹kova sudskog postupka.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=11&dd=13&nav_category=16&nav_id=392418