Hleb i mleko za siroma¹ne

Started by Bred, 27-03-2009, 00:59:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Politika    
Beograd -- Do kraja aprila u beogradskoj op¹tini Zvezdara biæe otvoreni kiosci na kojima æe se prodavati jeftiniji hleb i mleko za socijalno ugro¾ene, pi¹e “Politika”.

Projekat je osmislilo Udru¾enje pekara Srbije. U objektima, nalik kontejnerima za stanovanje, hleb i mleko prodavaæe se po ceni ni¾oj za 10 dinara u odnosu na one u prodavnicama. Predsednik Udru¾enja pekara Zoran Pralica najavio da æe se u objektima prodavati i druge osnovne ¾ivotne namirnice.

Pravo na kupovinu u ovim prodavnicama, prema reèima Pralice, imaæe samo socijalno ugro¾eni Beograðani kojima matièna op¹tina izda posebne identifikacione kartice.

Program su podr¾ali grad Beograd, Ministarstvo trgovine, Beogradska pekarska industrija i pekare ”Grubanoski” i ”Klas”, a ako se poka¾e uspe¹nim, pro¹iriæe se i na druge op¹tine u Beogradu i Srbiji.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=27&nav_category=206&nav_id=352343



Cigarete na komad u Kur¹umliji
| Izvor: B92, Beta    
Kur¹umlija -- U Kur¹umliji se ovih dana na neuobièajen naèin prodaju cigarete na jednom od kioska u centru grada. Cigarete se prodaju na komad, i svaka ko¹ta tri dinara.

Graðani ka¾u da su prinuðeni da na taj naèin kupuju cigarete. Oni nemaju dovoljno novca za kupovinu kutije cigareta, jer je mnogo stanovnika ostalo bez posla i stalnih primanja.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=26&nav_category=9&nav_id=352279