Nikoliæ: Prvi u Zemunu

Started by Bred, 07-06-2009, 22:11:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Tanjug
Beogra -- Predsednik SNS Tomislav Nikoliæ izjavio je veceras da je ta stranka pobedila na izborima u Zemunu, a da je osvojila drugo mesto u Vo¾dovcu i Kosjeriæu.

Nikoliæ je na konferenciji za novinare kazao da je SNS u Zemunu dobila ¹est odsto vi¹e glasova od liste Za evropski Zemun.Prema njegovim reèima, u Vo¾dovcu je za pola procenta pobedila lista Za evropski Vo¾dovac, koja je osvojila 30,1 odsto glasova, dok je SNS osvojila 29,6 odsto.

On je rekao da je SNS pokazala da "nije sebièna kada tra¾i vanredne parlamentarne izbore, veæ to tra¾i zato ¹to graðani ¾ele tu stranku, ¹to su pokazali i rezultati dana¹njih izbora".

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=07&nav_category=11&nav_id=364720

bilja_tb


Bred

I ja!  :~

Mada da sacekamo konacne rezultate ...  :wink:

dirigent

e da se zavrsi prica sa tim radikalima vec jednom . Sad ce u skupstini da budu manji od makova zrna

Bred

Pobeda SNS na ponovljenim izborima
| Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- Srpska napredna stranka pobedila je na ponovljenim izborima na Vo¾dovcu i u novom sazivu op¹tinske skup¹tine imaæe 18 odbornièkih mandata.


Predsednik Op¹tinske izborne komisije Igor Anðelkoviæ je kazao da je, prema konaènim rezultatima izbora, drugo mesto pripalo listi "Za evropski Vo¾dovac" sa 17 osvojenih mandata, a treæe koaliciji DSS-NS-NP sa sedam mandata.

U novom sazivu Skup¹tine op¹tine Vo¾dovac odbornike æe imati i koalicija SPS-PUPS-JS - ¹est, po tri odobrnika imaæe SRS i LDP, dok æe "Lista za toleranciju - Rasim Ljajiæ" imati dva predstavnika.

Prema podacima Op¹tinske izborne komisije, ukupna izlaznost na ovim izborima iznosi 31,57 odsto upisanih biraèa.

Anðelkoviæ je kazao da je glasanje proteklo bez veæih nepravilnosti, manje nepravilnosti uoèene su na biraèkom mestu 74 u Ripnju, ali to nije uticalo na tok izbornog procesa ili rezultate.

Veæu izlaznost na dana¹njim izborima, ponovljenim na èetiri biraèka mesta zbog nepravilnosti prilikom glasanja 7. juna, predsednik Izborne komisije ocenio je kao uspeh stranaka da motivi¹u biraèe dodav¹i da su i pozivi struène slu¾be Op¹tinske izborne komisije "urodili plodom".

Na vanrednim izborima stranke su u procentima osvojile: SNS 30,27 odsto glasova, Lista "Za evropski Vo¾dovac" 29,40 odsto, DSS-NS-NP 12,5 odsto, koalicija SPS-PUPS-JS 10,36, SRS 6,20, LDP 5,29 i Lista za toleranciju - Rasim Ljajiæ 3,36 odsto glasova biraèa.

Podsetimo, izbore u biraèkom mestu Pa¹ino Brdo Izborna komisija Vo¾dovca je poni¹tila zbog toga ¹to je u biraèkoj kutiji pronaðen jedan listiæ vi¹e od broja glasaèa.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=14&nav_category=11&nav_id=365942