Laboratorija slavnih 2010

Started by britishcouncil, 13-12-2009, 00:22:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

britishcouncil

POKA®I SVIMA KOLIKO SI LUD ZA NAUKOM!

PRIJAVITE SE ZA LABORATORIJU SLAVNIH DO 31. JANUARA


British Council i Radio Televizija Srbije pozivaju sve zainteresovane da se do 31. januara prijave za Laboratoriju slavnih (FameLab), èetvrtu sezonu meðunarodnog takmièenja za izbor najboljeg mladog komunikatora nauke u Srbiji. Nakon velike meðunarodne pobede Mirka Ðorðeviæa, studenta molekularne biologije iz Po¾arevca, koji je u junu ove godine na  internacionalnom finalu Laboratorije slavnih u Velikoj Britaniji izlagao temu „Seksualna selekcija“, poèela je potraga za novim licem nauke za 2010. godinu!

©ta je Laboratorija slavnih?

„Laboratorija slavnih“ je takmièenje namenjeno mladim ljudima koji studiraju ili rade u oblasti prirodnih, tehnièkih nauka ili matematike i imaju ideju kako da u samo 3 minuta, na zabavan, jednostavan  i originalan naèin, objasne neki nauèni koncept. Izlaganje mora da bude nauèno ispravno, ali i razumljivo za publiku koja se ne bavi naukom. Laboratorija slavnih je televizijski program u kome takmièar ima svoja 3 minuta da se doka¾e pred struènim ¾irijem, publikom u studiju i TV kamerama, a samo najbolji prolazi u sledeæu rundu.
Finalisti takmièenja kao nagradu dobijaju trodnevni trening predavaèa iz Velike Britanije i Srbije na temu medijskog nastupa i popularizacije nauke, dok se pobednik nacionalnog takmièenja u Srbiji kvalifikuje za meðunarodno finale Laboratorije slavnih koje se u junu 2010. odr¾ava na Festivalu nauke u Èeltnemu u Velikoj Britaniji.

Za prethodne tri godine, koliko se ovo takmièenje odr¾ava u Srbiji, finalisti «Laboratorije slavnih» su aktivno uèestvovali na domaæim, evropskim i svetskim festivalima nauke, ostvarili uspe¹nu saradnju sa inostranim nauènim institutima, postali TV lica i afirmisali se kao mladi nauènici u razlièitim oblastima.

Ko mo¾e da se prijavi?

Uspe¹ni kandidat treba da ima izmeðu 18 i 35 godina, studira ili radi u oblasti prirodnih prirodnih, tehnièkih nauka ili matematike, govori engleski jezik i naravno, da ima ideju kako da u samo 3 minuta objasni neki nauèni koncept.
Kako se prijaviti?

Svi zainteresovani kandidati treba da po¹alju svoje prijave na [email protected] najkasnije do 31. januara 2010. godine. Kandidati koji zadovoljavaju uslove konkursa æe tokom februara biti pozvani na audicije u univerzitetskim gradovima u Srbiji, a najbolji takmièari æe se takmièiti u nacionalnom finalu krajem marta 2010. godine. Vi¹e informacija o uslovima konkursa i naèinu prijavljivanja nalazi se na adresama www.britishcouncil.rs i www.facebook.com/famelabserbia

Adonis_Vernalis

Podr¾avam!

I nadam se da æe se 2010. godine na ovom takmièenju pojaviti (najzad) i student na¹eg Fakulteta.