Kosti ¾ivotinja podmetali kao dokaz za ratni zloèin

Started by Bred, 11-10-2009, 10:12:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Nedeljko Zejak |

Sudsko veæe Vrhovnog suda Kosova, sastavljeno od Euleks sudija, donelo je oslobaðajuæu presudu za Miroslava Vuèkoviæa iz Kosovske Mitrovice, koji je na osnovu iskonstruisanih dokaza iz la¾nih svedoèenja bio optu¾en da je tokom 1999. godine poèinio ratni zloèin nad civilnim stanovni¹tvom.

– Svi navodi optu¾nice su pali u vodu. Ni jednu jedinu tvrdnju javna tu¾ba nije uspela da doka¾e. Na¾alost, Vuèkoviæu je uz pomoæ odbrane, koju su pored mene zastupali advokati Milan Vujin, Veljko Guberina, Miodrag Brkljaè, ®ivojin Jokanoviæ i Nenad Vukasoviæ, trebalo vi¹e od deset godina da doka¾e da nije kriv – ka¾e za “Blic nedelje” Miro Deleviæ, jedan od Vuèkoviæevih advokata.
Vuèkoviæ je uhap¹en u zajednièkoj akciji Unmik policije i Kfora avgusta 1999. i u pritvoru je proveo pet godina. Na suðenjima pred Unmikovim Okru¾nim sudom, pedesetak svedoka, oèigledno instruisanih, poku¹alo je da ubedi sudsko veæe da je Vuèkoviæ tokom aprila 1999. godine ubio vi¹e Albanaca, opljaèkao vi¹e albanskih domaæinstava i zapalio nekoliko desetina kuæa u selima Suvi Do i Vinarce.

nastavak -> http://www.blic.rs/hronika.php?id=114957