Novi zakon o bezbednosti saobracaja

Started by Bred, 10-04-2009, 18:52:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92
Beograd -- Novi Zakon o bezbednosti u saobraæaju donosi mnoge novine u obuci buduæih vozaèa, ali i mnogo o¹trije kazne za uèesnike u saobraæaju.

Iako je novi zakon restriktivniji od do sada va¾eæeg, vozaèi i instruktori u auto-¹kolama uglavnom ga podr¾avaju, jer smatraju da æe doprineti smanjenju broja saobraæajnih nesreæa na putevima u Srbiji. Kada novi zakon bude stupio na snagu, dobijanje vozaèke dozvole biæe te¾e nego do sada.

Uvode se "privremene dozvole" za osobe sa 17 i 18 godina, a polaznici æe, pre nego ¹to sednu za volan, morati prvo da polo¾e teorijsku obuku.

Predavaèi i ispitivaèi u auto-¹kolama moraæe da imaju zavr¹en fakultet.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=10&nav_category=12&nav_id=354922

dirigent

cuo sam da kad ti policajac zaustavi vozilo i pita te--> Jeste li pili? niukom slucaju nemojte reci >Jesam  , jer vam se automatski pise kazna, cak i da imate ispod dozvoljenog proseka alkohola u krvi, jer se predpostavlja da ko svesno pije i seda za volan cini prekrsaj.

jecaperec


Bred

Dakle, iskrenost se ne isplati ...

:K2:

Kamicak

Aman ljudi, zar ne znate staru dobru narodnu "zeni i panduru ne priznaj nista"  :>:

Bred

Zakon o saobraæaju stupa na snagu

Od ponoæi na snagu stupa novi Zakon o saobraæaju kojim se odreðuju o¹trije kazne i nova pravila pona¹anja za volanom.

Novi zakon o bezbednosti saobraæaja stupa na snagu u ponoæ, a jedan od ciljeva koji bi njegovim uvoðenjem trebalo da bude postignut je i da 2012. godine imamo 50 odsto manje poginulih u odnosu na 2001. Mi¹ljenja vozaèa podeljena su kada su u pitanju nove odredbe zakona, a veæina ka¾e da je nabavila dodatnu potrebnu opremu.

"Od ponoæi va¾e neka nova pravila. Svetla æe morati da budu ukljuèena tokom celog dana, ali æe biti, dok je dan, oborena. Biæe obavezan jedan svetloobojeni prsluk, stolica za dete do tri godine, neæe smeti da se koristi mobilni telefon bez dodatne opreme tj. hendsfrija”, obja¹njava Damir Okanoviæ iz Komiteta za bezbednost saobraæaja.

Okanoviæ je rekao da ¹to se tièe zimskih guma, novi zakon to ne defini¹e, veæ se samo ka¾e da na delu puta gde postoji saobraæajnim znakom propisana oprema, onda je morate koristiti.

nastavak -> http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?nav_id=397413