Podoènjaci - simptom bolesti

Started by Bred, 20-12-2009, 22:01:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Tamni kolutovi ili „kese” ispod oèiju mogu biti posledica trenutnog stanja organizma ili hronièni problem, ali se odreðenim tretamanima mogu ubla¾iti ili eliminisati.

Pi¹e: S. Lazareviæ
Izvor – Magazin VIVA

Izra¾eni i upadljivi podoènjaci su najèe¹æe posledica premora, duvana i neprospavanih noæi, i sa otklanjanjem ovih faktora i oni nestaju sa lica. Meðutim, kod pojedinih osoba podoènjaci su stalno prisutni, a razlozi za to su brojni i razlièiti: oboljenje bubrega, ¹titne ¾lezde, hormonski status, genetika, alergije, dermatitisi, stalno zapu¹en nos (usled èega povr¹inske vene postaju pro¹irene i provide se kao tamna polja).

Uzrok tamnih podoènjaka mo¾e biti i oticanje kapaka tokom spavanja – kod osoba koje spavaju potrbu¹ke u rastresitom tkivu kapka æe se nakupiti veæa kolièina krvi formirajuæi tako otok. Ukoliko je ovo potonje razlog podoènjaka mo¾e se re¹iti spavanjem na vi¹em uzglavlju i to na leðima, a ne na stomaku.

Svako ko ima hronièno prisutne tamne i velike podoènjake treba najpre da iskljuèi moguæi medicinski razlog njihovog nastanka. Tek kada otkloni sumnju da je u pitanju neko oboljenje, mo¾e se posvetiti estetskoj strani ovog problema, odnosno naèinu na koji æe ih prikriti, ubla¾iti ili otkloniti.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/bolesti.php?nav_id=399074

iwanna 87

 :igra: axaxaxxa! :) :>:koliko buke o podocnjacima!! :))