Farmacija u Bijeljini ?

Started by frenkyonline, 30-09-2009, 21:10:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frenkyonline

U Bijeljini vec neko vreme postoji Visoka skola (koledz) zdravstvene nege. Imali su trogodisnji program smerova farmacija i sestrinstvo. Od ove godine su podneli zahtev za licenciranje 5 godisnjeg programa i preimenovanje Visoke skole u Fakultet i sl... To su informacije koje sam ja nacuo. Zna li ko sta vise o ovoj temi... :krsti:

frckica-j

Èula ne¹to, nedovoljno! Zasad je haos oko toga jer kolege koje su se tu ¹kolovale nisu ni u kategoriji farm. tehnièara niti nas koji imamo pun fakultet. Ka¾em to ovako jer su nam bili digli titulu (bar u Republici Srpskoj) na magistarsku, nakon zavr¹enih osnovnih studija jer ¾ele da nas nekako uklope sa bolonjcima, ali sad postoje neke polemike da æe opet da vrate na dipl. pharm. Za Bijeljinu se, koliko ja znam, jo¹ uvijek ni¹ta konkretno ne zna (bar koliko ja znam) kao ni za privatnu farmaciju na PIMu u BL.

frenkyonline

Navodno podneli su zahtev za dobijanje licence (ne akreditacije) za izvodjenje programa od V godina tj dipl ph. Do kraja meseca ce se znati, koliko sam saznao, sta ce biti od toga. Naravno ako ljudi iz ministarstva budu azurni i vredni kao u Srbiji onda se nece znati do sledece godine u ovo vreme.

Adonis_Vernalis

Mislim da bi svako selo trebalo da ima svoj farmaceutski fakultet, kako bi se adekvatno i¹kolovao onaj apotekar koji je u njemu roðen. Da ne zaboravi svoje poreklo. Inaèe, ako ode u Beograd, ostaæe u Beogradu, pa smo d¾abe kreèili.

frenkyonline

bellis

apsolutno se slazem. svako selo svoj fakultet...onda oni koji su se mucili i studirali kako treba imaju isti tretman kao neki koji nemaju ni nastavno osoblje... :box

Bred

Tu samo pare odradjuju posao, cuh od vise ljudi. Sta reci kad na tom tzv fakultetu diplomu farmaceuta moze da dobije covek/zena koji imaju 50+ god i pojavljuju se na "faxu"  jednom mesecno da kesnu kintu za ispit?!?!
Zlo i naopako!
To pod hitno treba zatvoriti a gazde strpati u zatvor.
:K