Dvostruko manje oglasa za posao u pro¹loj godini

Started by Bred, 01-03-2010, 19:06:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Tanjug |

Broj oglasa za posao u 2009. godini skoro je prepolovljen u odnosu na 2008, pokazala je analiza tr¾i¹ta zapo¹ljavanja u 2009. godini i oglasa postavljenih na sajtu www.poslovi.infostud.com.

Analiza sajta za zapo¹ljavanje "Infostud" pokazala je da u protekloj, kriznoj godini, prodavci nisu imali veæih problema da se zaposle, jer su poslodavci bili veoma zainteresovani za ta radna mesta. U oblasti trgovine bilo je raspisano najvi¹e oglasa za posao, dok je najmanje objavljenih oglasa u 2009. godini bilo za fizièare.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/177997/Dvostruko-manje-oglasa-za-posao-u-prosloj-godini

dirigent

u proizvodnji se ne radi nista. OSim farmaceuta naranvo koji su jedina svijetla tacka od svega...
     Mi kao narod nemamo nikakvu perspekivu, jer nema niko da u drzavi lupi sakom o sto i kaze ne trebaju nam tone i tone ekonomista i pravnika , kafica i prodavnica , vec inzenjeri, gradjevinci , turisticki radnici , poljoprivrednici i sl. A o rudarstvu i branju malina da i ne gocorim. Za to smo gospoda a kukacemo kad nam Kinezi pokupe tamo kajmak i to na nasoj grudi samo zato sto smo se od zemlje i rada sa primarnim resursima odrodili.

Bred

Pa ni farmaceutima ne cvetaju bas ruze, a 90% infostudovih oglasa su fakeirani.

dirigent


AnaCrvena

ne cvetaju ruze nikome, ali ipak... naæi posao kao farmaceut je moguæe, ako hoæe¹ apoteku, mo¾e¹ i da bira¹ koja ti je bli¾e, bolje plaæa, vi¹e ti odgovara kolektiv i sl. A koliko samo ekonomista, pravnika, sa raznih smerova FPN-a itd. radi po buticima, kafiæima, ili ne radi nigde?!
sla¾em se sa dirigentom, meni ovde sve deluje kao da æe se svakog tenutka sve raspasti, ceo sistem (ako bilo ¹ta u ovoj dr¾avi mo¾emo nazvati ureðenim, sistematiènim!)... svi samo gledaju kako ne¹to da izmuvaju, da zarade ne radeæi ni¹ta, a tako ne mo¾e doveka! to mora da pukne