Bez moguænosti biranja kablovskog distributera

Started by Bred, 10-11-2006, 13:57:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

DIGITAL - Korisnici kablovske televizije u Srbiji neæe u skorije vreme moæi da biraju kablovskog distributera, odnosno kanale koje ¾ele da gledaju. Naime, dok sistem ne bude digitalizovan - ¹to je u ovom trenutku na dugom ¹tapu - nije moguæe koristiti usluge vi¹e operatera na jednom mestu.

Kablovska se uvodi u celu zgradu ili naselje, a kanale koje operater emituje u svom paketu prethodno odobrava Republièka radiodifuzna agencija (RRA).

Od danas inaèe va¾i novi pravilnik Republièke agencije za telekomunikacije (RATEL) za kablovske distributere. Oni koji prenose radio i televizijski program preko kablovske mre¾e, 29 KDS provajdera trebalo bi u narednih 30 dana da podnesu prijavu da bi dobili odobrenja za rad. Za 700.000 korisnika to znaèi da vi¹e niko neæe moæi da im naplati uvoðenje kablovske televizije, a da onda „nestane" ili da se ispostavi da firma ne postoji. Moguæe je i umanjenje pretplate u sluèaju da kvalitet programa nije u skladu s propisanim standardima, a operater je obavezan i da otkloni kvarove i nedostatke na telekomunikacionim sredstvima koja su u njegovoj nadle¾nosti.
zs ||||