„Hemofarm” zbog gubitaka ogranièava prodaju lekova

Started by Bred, 13-08-2010, 19:12:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne ...

- Na sajtu „©tade” stoji da je razlog smanjenja prodaje u Srbiji 15 odsto, odnosno izra¾eno u evrima 21 odsto, upravo restriktivna prodaja zbog nelikvidnosti veledrogerija. Mo¾e se proveriti, ali mislim da ne treba praviti nikakvu ishitrenu prièu. „Hemofarm” se decenijama trudi da pored svih problema sa kojim se susreæe tr¾i¹te, pacijenti ne trpe nikakve posledice - ka¾e Gordana Laziæ-Velovan, PR menad¾er „Hemofarma”.


„©tadini” razoèarajuæi finansijski rezultati nastali su, preneo je Rojters, i zbog pritiska Vlada iz zemalja Evrope, koje smanjuju cene lekova, kako bi ¹to manje novca izdvajali iz bud¾eta za kupovinu lekova.


Takva situacija je i u Srbiji, potvrðuje Svetlana Vukajloviæ, direktorka Republièkog zavoda za zdravstveno osiguranje.


- Dr¾ava reguli¹e cene lekova, ali za RZZO su te cene znaèajno ni¾e jer je to prevashodno rezultat konkurencije. Proizvoðaèi su mogli da podnesu zahtev da se cene poveæaju, ali do sada nam se niko nije obratio - obja¹njava ona.


dalje -> http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/202497/Hemofarm-zbog-gubitaka-ogranicava-prodaju-lekova



:news:
Srbiji ne preti nesta¹ica lekova

Zbog najave poskupljenja lekova domaæih proizvoðaèa u javnosti se sve èe¹æe govori o moguæim nesta¹icama.

Uprkos, tome u "Apotekama Beograd" ka¾u da pacijenti nemaju razloga za brigu. U prodaji nema samo antibiotika "baktrim", a dodatni problem je to ¹to se ne proizvodi ni dovoljno adekvatnih zamena za taj lek. Za sve ostale lekove, "Apoteke" imaju zalihe dovoljne za period od 2 do 5 meseci.

Slavica Radoviæ, pomoænica generalnog direktora "Galenike", ka¾e da "baktrima" nema u fabrici ni u veledrogerijama, a da je nesta¹ica Republièkom fondu najavljena pre godinu dana.

Situacija sa proizvodnjom lekova najte¾a je u farmaceutskoj kuæi "Srbolek" èiji zaposleni ¹trajkuju veæ vi¹e od dve nedelje.

©trajkaèi tvrde da sirovine za lek "nitroglicerin" u ovoj fabrici nisu nabavljene od nove godine.

Tomislav Grubiæ iz sindikata Nezavisnost u "Srboleku" navodi da je "moguæe, da nitroglicerina neæe ni biti“.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2010&mm=08&nav_id=452240

Bred

Zalihe i za pet meseci
B. Radivojeviæ |
U dr¾avnim apotekama tvrde da lekova ima dovoljno. U Loznici bilo problema u snabdevanju "nitroglicerinom", a u Beogradu ovog leka ima za pet meseci

DOK privatni apotekari sve glasnije upozoravaju na "nesta¹icu lekova", u dr¾avnim apotekama tvrde da je snabdevanje normalno, i da bi problema moglo da bude samo sa nekoliko medikamenata, za koje su fabrike najavile da æe biti deficitarni.

nastavak -> http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:296454-Zalihe-i-za-pet-meseci