Slovenija æe zaposliti brojne lekare iz zemalja biv¹e SFRJ

Started by Bred, 25-11-2010, 11:18:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

LJUBLJANA - Slovenaèka vlada bi trebalo danas da usvoji zakon na osnovu kojeg æe se znatno olak¹ati zapo¹ljavanje lekara iz zemalja koje nisu èlanice Evropske unije, a pre svega zemalja biv¹e Jugoslavije.

Sloveniji u ovom trenutku nedostaje oko dve stotine lekara, pre svega anesteziologa i lekara porodiène medicine, rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravlja Dorjan Maru¹iè.


nastavak -> http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Slovenija-ce-zaposliti-brojne-lekare-iz-zemalja-bivse-SFRJ.lt.html




:news:
Posao za lekare u inostranstvu
| Izvor: Tanjug
Beograd -- Velikom broju lekara iz Srbije u poslednje vreme se nudi moguænost za rad u inostranstvu uz posredovanje Nacionalne slu¾be za zapo¹ljavanje.

Slovenija, Nemaèka i Al¾ir samo su neke od zemalja koje su zainteresovane za zapo¹ljavanje struènjaka iz Srbije.

Nacionalna slu¾ba za zapo¹ljavanje (NSZ) je od poèetka ove godine do danas posredovala u upuæivanja za rad u inostranstvo vi¹e puta, a od toga se jedan zahtev odnosio za rad u Al¾iru.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=27&nav_category=12&nav_id=475376



:news:
Slovenija hoæe na¹e lekare
S. Todoroviæ |

Zbog nedostatka medicinskih radnika, Ministarstvo zdravlja Slovenije donelo je zakon koji pojednostavljuje proceduru za strane lekare koji ¾ele da rade u toj zemlji. Najvi¹e se tra¾e anesteziolozi, deèji onkolozi, kardiolozi, urolozi, specijalnosti koje su, inaèe, deficitarne i u Srbiji. Meðutim, ovo je dobra vest za ovda¹nje lekare koji su nezadovoljni zaradom jer je plata doktora u Sloveniji 3.500 evra, a za nedeljna de¾urstva mo¾e se dobiti dodatnih 800 evra.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/225098/Slovenija-hoce-nase-lekare



:news:
Nemaèka otvara vrata za strane lekare i in¾enjere
Beta |
BERLIN - Nemaèka vlada danas je prihvatila izmene imigracionih zakona da bi preduzeæa lak¹e mogla da zapo¹ljavaju strane in¾enjere i lekare.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/261598/Nemacka-otvara-vrata-za-strane-lekare-i-inzenjere